Category Archives: Plannen

Inentingen

De volgende stap in onze reis is gezet door alle gezinsleden te voorzien van de juiste inentingen.

We zijn allemaal voorzien van de buiktyfus prik en de kinderen nog een Hepatitis A inenting. Nathalie heeft een extra prik gekregen voor Hepatitis A & B. Doordat ik als kind geelzucht heb gehad (Hepatitis A) ben ik voor het leven verzekerd dat ik deze ziekte niet zal krijgen en heb hierdoor de Hepatitis inenting niet meer nodig.

Nathalie en ik zijn tevens nog voorzien van de DTP inenting, omdat deze 9 tot 10 jaar geldig is.

Door ons bezoek aan Sumatra hebben we ook recepten ontvangen voor malaria tabletten. Deze moeten we één dag voor de landing in Sumatra beginnen te slikken tot 7 dagen na het verlaten van Sumatra.

De GGD heeft ons voorzien van goede adviezen waar wij op moeten letten en wat we allemaal moeten meenemen. Denk aan speciale pillen voor diaree en ORS om vocht vast te houden en vanuit Nederland goede spullen voor hygiene en anti-muggen spray.

Al met al weer een goede stap naar onze reis.

Voorpret organiseren van de reis

Stel je voor dat je met het gezin aan de eettafel zit en lekker zit te genieten van het avondeten. Vervolgens komt het gesprek op de zomervakantie. Waar gaan we naar toe en wat gaan we doen. Dan zegt iemand: “Ik zou wel eens naar Indonesië wilen”. OK, dat is uiteraard een speciale vakantie, maar is dat financieel haalbaar en wat moeten we er voor laten. En niet dat Frankrijk niet leuk is, maar het is ook weer eens wat anders. De kinderen hebben een leeftijd dat ze het ook begrijpen en dat ze nog lang over zo’n reis zullen napraten.

Continue reading