Bali (tweede en laatste gedeelte)

Na een heerlijke rustdag waarbij ik de blog heb geschreven, maar weer eens problemen had met het uploaden van de filmpjes naar Youtube toch weer online gekregen.

‘s Avonds naar de Komodo Beachclub gegaan om even wat te eten. Helaas had Katja een verschrikkelijke hoofdpijn en die ging met Nathalie alweer snel terug naar de villa. Tijdens het eten was er nog Balinees dansen door twee Balinese vrouwen. Deze vrouwen konden wel eng met hun vingers buigen, maar het was wel leuk om een keer te zien. Marit nog met veel moeite op de foto en toen snel naar de villa. Uiteraard sliep Katja al en waren wij ook best wel moe.

Marit en Balinese danseressenVandaag stond er een bezoek aan het strand bij Nusa Dua. Wij hadden gehoopt dat we hier een dag aan het strand konden liggen en genieten van de zee. Helaas was dit een verkeerde gedachte. Aangekomen bleek dat ook hier de Indonesiërs het uitbaten wederom goed hadden ingevoerd.

Maar aangezien ik de meiden had beloofd als het niet te duur zou zijn zouden gaan jetskiën moesten we toch naar het strand. Onze chauffeur was voor ons een goede tolk en ik gaf aan dat ik niet met een instructeur wilde, omdat ik mijn dochters wilde meenemen. In eerste instantie kon dit niet en moest ik toch mijn vaarbewijs laten zien. Nadat we alles hadden geregeld zijn we naar de jetski’s gelopen.

Aangezien het bijna laagwater was moesten we wel opschieten anders was het niet meer mogelijk. Met een medewerker werden we met twee jetski’s naar wat meer open water gebracht. De medewerker stapte vervolgens af en Katja die met de andere jetski was meegegaan stapte bij mij op. Met de GoPro bij de hand startte ik de motor van de jetski die prompt bij een beetje gas uitviel. Het leek erop dat de motor verzoop. De medewerkers zeiden dat ik het nog een keer moest proberen, maar ik gaf aan de motor steeds uitviel. Gelukkig werd er snel een andere jetski gehaald en konden we een kwartiertje over het water knallen.

De meiden met Marit tussen Katja en mij in vonden het gaaf. Marit uiteraard wel wat eng, maar naderhand vond het ze wel kicken. Na een kwartier knallen werden we weer naar het strand gebracht. We zijn even wat gaan drinken en de dames probeerden even wat te zwemmen. Maar aangezien de branding hier ongeveer een kilometer uit de kust ligt is het bij laagwater ook echt laagwater. Het water komt bijna niet boven je knieën. Bij gebrek aan strandbedjes en enige sfeer zijn we na het drinken naar de auto gelopen en hebben we ons laten afzetten bij onze villa. Tijdens de rit van Nusa Dua bedacht ik mij dat ik eigenlijk nog we een ketting wilde kopen die ik had gezien bij een zilversmid in Ceduk. Dus ik aan onze chauffeur gevraagd of we daar nog even langs konden rijden. Dit was uiteraard weer geen enkel probleem. Bij nader inzien vond ik deze ketting toch niet zo mooi en zijn we nog twee andere zilversmederijen langsgegaan. En bij de laatste vond ik een mooie ketting waar ik thuis wel even een leren koord voor moest kopen, omdat het hier van touwtje was gemaakt en bij de eerste de beste zweet bui was deze uit gelubberd. Na de aanschaf van wederom weer een sieraad zijn we afgereisd naar de villa

Aangekomen in de villa kwam de eigenaar van het complex naar ons toelopen en vertelde ons dat de villa naast ons die net even wat luxer was beschikbaar was. De mensen die deze hadden gehuurd hadden zich afgemeld en of wij voor de laatste dagen wilden vertoeven. Aangezien wij al hadden gezien dat deze luxer was zijn we toch nog even binnen gaan kijken en waren we er snel achter dat deze niet een klein beetje luxer was, maar eigenlijk veel luxer. We hadden nu op elke kamer een T.V. en alle apparatuur was nieuwer en van een Duits bedrijven. En uiteraard niet geheel onbelangrijk het zwembad was een stuk groter en dieper.

Snel hebben we al onze spullen bij elkaar geraapt en zijn we naar de andere villa verhuist. De dames konden nog snel even zwemmen en douchen (in de aanwezige buitendouche!) om op tijd weer klaar te staan voor ons vervoer naar een restaurant in Ubud. Daar hebben we heerlijk gegeten met een uitzicht op de rijstvelden. Het was wel erg vreemd dat we de enige waren. Maar het eten was uitstekend en de prijs was ook niet te duur. De saté ayam werd zelfs op een kleine barbecue op tafel gezet. Na het eten zijn we weer door onze chauffeur naar onze villa gebracht. Hier nog even wat gedronken en toen lekker naar bed.

Voor de volgende dag hadden we wederom een rustdag ingepland. Na alle avonturen probeerden we een klein beetje rust te pakken. We hadden tenslotte nog maar een week en we wilden toch nog wel wat dingen gaan bekijken. Tijdens de rustdag in onze villa hebben de meiden een heerlijke body scrub gekregen. Daar lagen ze dan met z’n tweeën op de bedjes aan de rand van het zwembad. Eerst giechelen omdat het kietelde en later lagen ze bijna te slapen.

IMG_0003

Vanwege de volle maan en de vloed waren de golven van de zee immens hoog en kwamen enkele malen helemaal via de trapopgang helemaal tot in de tuin. Dit was wel erg leuk om te zien. Aan het einde van de tuin waren glasplaten geplaatst en sloegen de golven hier tegen aan. Overigens staat deze kuststrook bekent als een zeer goede surf plek en worden hier ook regelmatig internationale wedstrijden gehouden.

’s Avonds zouden we gaan eten bij de leeuwen in het nabij gelegen Bali Safari en Marine Park. Midden in het park is een restaurant gebouwd met grote ramen waar aan de andere kant van de ramen twee leeuwen rondlopen. Onze chauffeur had ons netjes bij de ingang van het park neergezet en ons aangemeld. Vervolgens werden we met een open safari bus naar het restaurant gebracht. In de lobby van het restaurant stonden twee verzorgers met een bintoerong (ook wel beermarter genoemd). De naam van de beermarter was Missy en ze was zeer nieuwsgierig. Ik had op de camera de microfoon geplaatst met de windbescherming en dat lijkt op een marmot. Missy probeerde dan ook steeds naar mijn schouder te klimmen om te onderzoeken wat er op de camera zat. Nadat ik de camera aan Nathalie had gegeven klom Missy van de schouder van de verzorgster af en ging ze op mijn schouder zitten. Wat mij opviel van dit mooie dier dat ze een verschrikkelijke sterke staart hebben die ze gebruiken voor het vasthouden. Ik vond het een onwijs gave ervaring om dit tamme dier op mijn schouder te hebben.

In het restaurant aangekomen werden we naar onze tafel begeleidt en zagen we een aan de andere kant van het glas twee leeuwen liggen. In eerste instantie leek het erop dat ze weinig zin hadden om ons te vermaken, maar na enige tijd begonnen ze te bewegen en dan zijn het toch echt indrukwekkende dieren om te zien. Wat een souplesse en kracht hebben deze dieren. Soms lagen ze te gapen en dan is de bek echt enorm en de tanden zijn ook niet misselijk. Wat wel een beetje zielig was dat wanneer de leeuwen naar achteren liepen dat er elke keer een jeep was die ze weer naar voren dreef om er maar voor te zorgen dat de toeschouwers de leeuwen konden zien. Maar we hebben tijdens het eten toch wel leuke beelden kunnen maken.

Net voordat het eten werd geserveerd was er buiten een korte show. Dit was erg leuk om te zien en zag er ook spectaculair uit met veel vuur en spektakel. Na deze show zijn we weer naar binnen gelopen en werd ons eten gebracht. We hebben goed gegeten en zijn na het eten weer met een busje naar de ingang van het park gebracht. En uiteraard stond onze chauffeur weer op ons te wachten. Gelukkig was het niet zo ver rijden en waren we met 15 minuten weer bij onze villa. Nog even wat gedronken en daarna heerlijk naar bed. De volgende ochtend stonden er weer nieuwe avonturen op de planning.

Vandaag zouden we olifant gaan rijden. Sandi onze chauffeur had dit de avond van te voren voor ons gereserveerd bij de Bali Safari and Marine park. Zoals gewoonlijk was Sandi weer op tijd bij de villa om ons op te halen. Aangezien het maar een kwartiertje rijden is was het niet nodig om vroeg op te staan. Eenmaal bij het safaripark aangekomen was het al een drukte van jewelste. Er waren zeer veel Aussies aanwezig. Helaas had Sandi ons in de verkeerde rij laten plaatsnemen waardoor we 20 minuten voor niks hadden gewacht, maar we hebben vakantie dus niet echt belangrijk. Na het betalen van de tickets wat volgens mij de duurste uitgave op Bali is geweest zijn we met de safari bus het park binnen gereden. We moesten wel even doorlopen aangezien wij om half elf de olifanten rit zouden hebben. Maar we kwamen op tijd aan en na het opruimen van enkele waardevolle spullen zijn we op de rug van een olifant geklommen. Katja en Nathalie zaten met elkaar op een olifant en ik zat met Marit op een olifant. Ik moet zeggen dat het niet echt comfortabel is, maar dat het zeker een ervaring is. We zijn met olifanten een stuk gaan lopen en kwamen op een veld aan waar zebra’s, neushoorns en nog wat andere dieren rustig aan het grazen waren. Aangezien er ook een mogelijkheid bestaat om te overnachten op het park stonden er rondom allemaal lodges.

We waren met ene redelijk groep met mensen en olifanten en op een gegeven moment ging een olifant water opzuigen met zijn neus en gooide dat over zijn rug. Gelukkig deed onze olifant dit niet, maar het was wel leuk om te zien. Toen we terug liepen met de olifanten kwam er een jeep van het park aanrijden en die kon niet verder omdat alle olifanten erom heen gingen staan. De gasten in de jeep waren best wel een beetje bang. Op de terugweg gingen de begeleiders van de olifant af en vroegen of we foto’s wilden hebben. We gaven de camera en ze maakten foto’s van ons. Aangezien de olifanten niet echt stil stonden moest je soms goed oppassen dat je voeten niet tussen twee olifanten kwamen. Je moest dan even snel je benen omhoog trekken.

Olifanten rit

Na onze olifantenrit zijn we gaan kijken bij een olifant met een baby olifantje. De meiden kochten een bos wortelen en mochten met een verzorger de grote olifant voeren. Het is wel heel mooi om te zien hoe subtiel de olifant met zijn slurf alles kan doen. Het kleine olifantje mocht niet gevoerd worden, maar deze was zo nieuwsgierig dat Katja toch wat wortels kon geven. Eerst was Marit wel wat bang, maar na een tijdje durfde ze samen met Katja wortelen te geven.

Aangezien de kosten van het park dermate hoog waren wilden we toch wel wat zaken bekijken. We zijn naar de witte tijgers gelopen, omdat deze gevoerd zouden worden. Onderweg zijn we langs de Komodo varanen en stekelvarkens gelopen. Die varanen blijven toch wel griezelige beesten en de stekelvarkens hadden volgens mij een ADV dag.

Stekelvarken

Ook de tijgers waren in diepe rust en deden niet veel. Hieruit konden we toch wel concluderen dat het voeren van de tijgers nog niet ging plaatsvinden. Aan de andere kant van deze plek waren drie grote hokken waar ze 3 verschillende pythons liggen. Er lag een grote schaal met water waar een Sumatraanse python in lag. Ik geloof dat we tijdens onze jungle trip mazzel hebben gehad dat we deze niet zijn tegengekomen. Wat een vreselijk groot beest was dit. En ze komen over alsof ze niet vooruit te branden zijn, maar volgens mij zijn ze razendsnel.

Aangezien het voeren van de tijgers op zich liet wachten zijn we snel naar de show van de olifanten gelopen. We kwamen net op tijd aan om het einde van de show te zien. Er was een waterbassin rondom het terrein en in de show was er een man in het water gevallen. Op een gegeven moment kwam er uiteraard een olifant en haalde met zijn slurf heel voorzichtig de man uit het water. Ook hier was het weer verbluffend om te zien hoe subtiel ze met de slurf omgaan. Na de show kregen we een uitleg over de olifant. Tijdens het praatje van een verzorger was er een olifant die van links naar rechts door het waterbassin ging. Erg mooi om te zien dat ze helemaal onder water gaan en met het puntje van hun slurf blijven ademen. Na deze uitleg mochten we het terrein oplopen om met de olifanten op de foto te gaan. Zo stonden we heel dicht bij deze kolossale dieren die uiteraard zo opgevoed echt lieve beesten zijn.

Katja met olifant
De olifanten gingen weer naar hun hokken en wij hebben onze handen gewassen en zijn vervolgens verder het park ingelopen. We liepen langs de witte tijgers en zagen dat ze nu wel gevoerd gingen worden. Toch weer snel naar binnen gelopen en je zag dat ze wakker waren geworden en dat ze klaar lagen om hun eten te krijgen. Van boven de plek waar wij stonden werd op een gegeven moment een stuk vlees naar beneden gegooid en één van de tijgers zat dit vlak voor het glas op te eten. De verzorgers hadden ook een stuk vlees in een boom vastgemaakt en de andere witte tijger klom zeer snel de boom in om het stuk te pakken. Dan zie je weer de kracht van deze dieren. Na het voeren van de witte tijgers was het tijd om zelf wat te eten. In het restaurant was genoeg plaats en voor iedereen wat wils. Van pizza tot heerlijke tonijn van de BBQ. We hebben dan ook even lekker gezeten en heerlijk gegeten.

In het park zat ook een klein waterpark waar kinderen konden spelen. Uiteraard wilde onze waterrat Marit daar wel even kijken. Maar wij hadden met ons polsbandje geen toegang toe en moest je hier extra tickets voor kopen, maar dat hebben wij niet gedaan, omdat we voor de dieren kwamen en niet om te zwemmen. Verderop in het park waren nog wat achtbaantjes en andere spielerei waar wij uiteraard met ons polsbandje ook geen toegang tot hadden en ik hier geen extra tickets voor ging kopen. Wat een onzin als je al zoveel geld uitgeeft aan een park.

Toen we terugliepen zagen we dat je op de foto kon met een orang oetan. We vonden dit eigenlijk best wel zielig maar toch eigenlijk ook best wel leuk. Dus Nathalie alleen en Katja en ik samen. En het was een lief beest en het is ongelofelijk hoe zacht de handen van deze dieren zijn. We hadden bij het kopen van de toegangskaarten 4 kaartjes gekregen die we konden in zilveren voor foto’s. We hebben twee foto’s uitgekozen en die meegenomen.

Katja en Sander orang oetan
Van de medewerkers hadden we begrepen dat het ook mogelijk was om met een leeuw op de foto te gaan. Dit leek ons wel leuk en zijn naar de plek gelopen waar we ook waren toen de witte tijgers werden gevoerd. En hier lag een welp van 9 maanden op een kist en kon je één voor één op de foto. Doordat Marit tussendoor toch had gekozen om met orang oetan op de foto te gaan hadden we nog 1 foto voucher over, maar voor de prijs konden de meiden wel op de foto met de leeuw. Het was best wel druk dus moesten ze in de rij gaan staan. Eerst ging Katja en eigenlijk zonder angst (?) ging Marit. Je mocht de leeuw aaien en de leeuw bleef ook rustig liggen. Nathalie en ik hadden wel het idee dat de leeuw enigszins onder invloed van een rustgevend middel of ze was het gewend en vond het allemaal wel prima.

Marit met leeuw

Katja met leeuw

Tijdens het afdrukken van de foto’s ben ik toch maar als een echte leeuw (sterrenbeeld) ook nog op de foto geweest en ik moet toegeven dat dit best wel leuk was. De foto’s zijn toch wel apart omdat dit in Nederland nooit zou mogen van bijvoorbeeld Wakker Dier. Maar volgens mij bestaat er niet zo’n instantie in Indonesië.

Het was nu al wel weer bijna vier uur en zijn we rustig naar de uitgang gelopen. We kwamen nog langs wat krokodillen en een jachtluipaard en we zijn nog langs de vissen gelopen. Ze hadden hier ook piranha’s die werden gevoerd, maar volgens mij vonden ze kip niet echt lekker. Met de safari bus terug naar de ingang waar onze trouwe Sandi stond om ons weer naar de villa te brengen.

In de villa waren we best allemaal bekaf en hebben we eten besteld en in de villa genuttigd. ’s Avonds nog even een paar potjes kaarten en daarna lekker naar bed. De volgende dag zouden we weer wat tempels gaan bezoeken. Dus hadden we onze sarongs al klaargelegd. Voor we naar bed gingen alle batterijen en camera’s weer op de opladers.

Tijdens het ontbijt spraken we weer over onze Buddha to Buddha collectie en dat we toch nog even wilden kijken bij de zilversmid waar we eerder Buddha to Buddha spullen hadden gekocht. Naast onze tweede bezoek aan de zilversmid hadden we een lijstje met bezienswaardigheden. Sandi was uiteraard weer netjes op tijd bij de villa en we gaven hem ons lijstje. Sandi gaf aan dat we niet alles op 1 dag konden doen. Dat maakte niet uit, maar dan moesten we onze laatste in principe geplande rustdag inleveren voor de bezienswaardigheden. En aangezien dit de laatste dag zou zijn dan ook maar ’s avonds de tassen inpakken.

Dus gingen we weer op pad en onze eerste stop was onze Buddha to Buddha zilversmid. We werden weer herkent door de medewerkers en de meiden hebben 3 paar oorbellen en 2 extra armbandjes uitgekozen en ik heb nog een ring gekocht. Het armbandje voor Marit werd weer even ingekort en op alle spullen kregen we weer het Buddha to Buddha logo gesoldeerd. Meteen even mijn bestaande armbanden laten polijsten en die waren weer mooi schoon.

Onze volgende stop voor de dag waren de rijstvelden tegen de heuvels aan. Aangezien de terrasvormige rijstvelden met hun unieke Subak irrigatiesysteem op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan is het nog steeds gebouwd volgens eeuwenoude technieken. En wanneer je komt aanrijden ook wel een zeer fraai beeld oplevert. Sandi heeft ons afgezet en ik ging zijn auto parkeren. Je kon helemaal naar beneden lopen en aan de andere kant weer naar boven, maar daar hadden Katja en ik niet zoveel zin in. Nathalie en Marit zijn wel even verder gelopen, maar niet helemaal naar beneden. Het gaat toch om het uitzicht en het beeld wat je ziet. Katja en ik zijn even wat gaan drinken en even later kwamen Marit en Nathalie weer terug. De meiden zijn nog even op de foto geweest met een oud baasje die we daar wat geld voor gaven en toen zijn we met Sandi naar de auto gelopen om weer verder te gaan.

Rijstvelden

Het was nu wel tijd geworden om te gaan lunchen en Sandi bracht ons naar een restaurant met mooi uitzicht op de rijstvelden. Hier hebben we lekker van onze lunch genoten en na de lunch zijn we op pad gegaan om naar onze volgende tempel te gaan. Dit is de tempel waar je kan baden in heilig water. Deze tempel heet Tirta Empul en betekent tempel van het heilige water.

Heilige water tempel

Hier moesten we onze sarong eindelijk om en konden we deze eindelijk gebruiken. Dus voordat we naar binnen gingen hebben we deze netjes met hulp om gedaan. Toch wel grappig een sarong over je korte broek en dan die slippers eronder. Maar goed het hoort zo en dan klagen we niet.

Heilige water tempel baden

Binnen was het gelukkig niet zo extreem druk en wilden de dames wel graag gereinigd worden. Aangezien er iemand bij de spullen moeste blijven ben ik niet gereinigd wat vermoedelijk een hopeloze zaak zou zijn. Echter toen Marit zag dat er in de baden redelijke grote vissen zwommen was er eigenlijk wel weer klaar mee. Nathalie en Katja zijn vervolgens de baden in gegaan en hebben het procedé gevolgd. Of het ze geholpen heeft weet ik niet, maar ze hebben het in ieder geval geprobeerd. We hebben nog even het tempel complex gelopen en een kleine ceremonie gezien en daarna via uiteraard een markt weer naar de auto. Op de markt nog wat souvenirs gekocht en hard onderhandeld. Na het bezoek aan deze tempel was het weer tijd om naar de villa te rijden. Sandi heeft ons weer netjes afgezet bij de villa.

Heilige waterr tempel cermonie

In de villa aangekomen allemaal even opgefrist en ’s avonds zijn we weer gaan eten bij de Komodo Beachclub. Aangezien het niet extreem duur is en goed te eten is was dit altijd weer een goede optie. We hadden weer Balinese danseressen en nu kon Katja het ook zien. Ook zij is nu met de danseressen op de foto geweest. Altijd leuk voor later. Na het eten zijn we nog even naar de ingang van het hotel gelopen, omdat we wel eens wilden weten hoe het eruit zou zien, maar het was zo donker dat dit niet goed te zien was en zijn we over het strand teruggelopen naar de villa.

In de villa nog even gekaart en wat gedronken en vervolgens moe maar wederom voldaan lekker gaan slapen.

De volgende dag was onze laatste vrije dag op Bali en we hadden nog één tempel op onze lijst staan. We zijn met Sandi op pad gegaan naar de moeder tempel zoals ze deze noemen. Voor een paar rupiah hadden we een gids die ons alles netjes uitlegde. Vanaf het parkeerterrein was het nog een flinke tippel naar de tempel. Tijdens onze wandeling naar boven kwam er een ceremonie langs. Dat is toch altijd weer een aparte belevenis als je de Indonesiërs in een lange sliert naar de tempel ziet lopen.

Moeder tempel ceremonie

We zijn vervolgens verder gelopen en werden door de gids rustig rond de tempel begeleid. Ook hier was weer ceremonie. Tijdens een ceremonie lopen de gelovigen met mandjes met fruit en bloemen de tempel in. Deze attributen worden als offer aangeboden aan de goden. Ik weet te weinig van het Hindoestaanse geloof om hier meer over te schrijven, maar om een ceremonie van dichtbij te zien is wel iets apart.

Moedertempel

Grappig detail zijn kleine meisjes die ansichtkaarten proberen te verkopen en één heb ik uitgelegd dat we tegenwoordig E-mail gebruiken en dat wij geen kaarten meer versturen. We hebben haar voor de moeite wel een bellenblaas gegeven die ze vervolgens veel spannender vond dan het verkopen van haar kaarten.

Ansichtkaart meisje

Na het bezoek aan deze tempel waar we overigens ook onze sarong aan moesten zijn we naar Ubud gereden. Hier zou een soort kunst markt zijn, maar die hebben we niet gevonden. We hebben in de grote winkelstraat nog wat souvenirs gekocht en ik nog wat kleding en toen was het wel weer tijd om naar de villa te gaan. We hebben het Ubud paleis en de apen niet aangedaan, omdat we al naar een apen tempel waren geweest. Ubud is behoorlijk toeristisch en vreselijk druk met verkeer. Het is leuk om een keer te zien, maar daar houdt het ook mee op.

’s Avonds hebben we in de villa gegeten en was het helaas tijd om onze tassen in te pakken. Gelukkig was dit redelijk snel gereed en konden we nog even kaarten. Na het kaarten allemaal op tijd naar bed. De volgende dag zou een zware dag worden.

’s Ochtends was Sandi mooi op tijd om ons naar het vliegveld te brengen in Denpasar. Na het inchecken en de rugtassen afgeleverd te hebben zijn we even wat gaan drinken. Helaas had onze vlucht een half uur vertraging, maar dat was op zich niet zo erg aangezien we in Singapore tijd genoeg hadden om onze volgende vlucht te halen.

Denpasar naar Singapore is twee en een half uur vliegen en eenmaal geland even door immigration en onze tassen opgehaald. We hadden nu wel wat trek gekregen en we zijn de Burger King ingelopen voor een burger. Na het eten zijn we naar de vertrekhal gelopen en zag ik dat we bij onze vlucht met Finnair early-checkin hadden. Dus snel onze spullen afgeleverd en weer terug door immigration. Na immigration kwamen we in een walhalla van winkels. We hadden genoeg tijd en hebben lekker alle winkeltjes afgelopen. We zijn daarna bij een bar wat gaan drinken en hebben weer even zitten kaarten. Ondertussen nog wat spullen in de winkels gekocht en wachten op onze vlucht.

Om half twaalf vertrok onze vlucht naar Helsinki en we vertrokken netjes op tijd. Onze vlucht zou 11,5 uur duren en kwamen dan ook netje op tijd aan in Helsinki. Met wat slapen en film kijken waren we deze nacht wel doorgekomen. Het blijft toch behelpen en met het gekrijs van een klein kind naast je is slapen best lastig.

Na ons korte bezoek aan Helsinki zijn we weer snel verder gevlogen naar Amsterdam. We landen een kwartier eerder dan gepland in Amsterdam. We waren al snel bij de bagageband waardoor onze spullen nog niet kwamen. Ondertussen hadden we wel onze ouders gezien die ons kwamen ophalen. Nadat we onze bagage hadden nog even snel door de douane waar Katja nog werd aangesproken maar niets bijzonders had mochten we doorlopen. Nadat we alle mensen gedag hadden gezegd en iedereen weer blij was dat we weer veilig in Nederland waren zat onze vakantie er toch echt op.

Snel naar huis waar lekker brood met oude kaas op ons wachtte en waar we lekker een kop tomatensoep kregen. Nadat iedereen weer naar huis was zijn we rustig de tassen gaan uitpakken en draaide de eerste was al.

We hebben met z’n vieren genoten van deze fantastische vakantie waarin we veel hebben gedaan en weinig hebben gelaten. In de bijna vier weken dat we in Indonesië zijn geweest hebben we alles eruit gehaald wat er volgens ons uit te halen viel.

Kortom het was een fantastische vakantie en vind het ook erg leuk dat de meiden ook een fantastische vakantie hebben gehad. Sterker nog die zijn al bezig met de volgende reis!

En een vakantie om nooit meer te vergeten!!!!!

En als laatste nog wat statistieken

Amsterdam – Helsinki 1525 kilometer
Helsinki – Singapore 9271 kilometer
Singapore – Medan 623 kilometer
Medan – Jakarta 1384 kilometer
Jakarta – Yogyakarta 456 kilometer
Surabaya – Denpasar 303 kilometer
Denpasar – Singapore 1669 kilometer
Singapore – Helsinki 9271 kilometer
Helsinki – Amsterdam 1525 kilometer

We hebben ongeveer totaal 26028 kilometer gevlogen deze vakantie

Vliegafstanden

9,659 thoughts on “Bali (tweede en laatste gedeelte)”

 1. Pingback: Jordan13BlackRed
 2. Pingback: Mcm Purse For Sale
 3. Pingback: Stivali Ugg Roma
 4. Pingback: Cheap Air Max TN
 5. Pingback: Ugg Slippers Men
 6. Pingback: Italy Jerseys
 7. Pingback: uggs canada
 8. Pingback: uggs for cheap
 9. Pingback: planet shoes shop
 10. Pingback: Mcm Boutique
 11. Pingback: blue burberry
 12. Pingback: cheap gucci shoes
 13. Pingback: uggs for women
 14. Pingback: Sand Ugg
 15. Pingback: Pulizia Ugg
 16. Pingback: Men Mcm Bags
 17. Pingback: north face outlet
 18. Pingback: cheap prada
 19. Pingback: prada outlet
 20. Pingback: prada for sale
 21. Pingback: burberry 専門店
 22. Pingback: cheap prada
 23. Pingback: ugg ミニ 着画
 24. Pingback: timberland
 25. Pingback: moncler vest 2014
 26. Pingback: Ugg Moccasins Men
 27. Pingback: prada for sale
 28. Pingback: ugg outlet near me
 29. Pingback: Ugg Chestnut
 30. Pingback: Ugg Usa
 31. Pingback: Black Mcm Backpack
 32. Pingback: miumiu 財布
 33. Pingback: Mcm Store Online
 34. Pingback: Mcm Sale Backpack
 35. Pingback: Mcm Backpack Small
 36. Pingback: jordans for cheap
 37. Pingback: asic outlet
 38. Pingback: asics sale women
 39. Pingback: Cute Ugg Boots
 40. Pingback: ugg outlet tod's
 41. Pingback: bogner rucksäcke
 42. Pingback: Ugg Italia Prezzo
 43. Pingback: new balance split
 44. Pingback: small order
 45. Pingback: womens asics gt
 46. Pingback: 新作シャネル
 47. Pingback: mens asics 2170
 48. Pingback: new balance wl574
 49. Pingback: asics gel nimbus
 50. Pingback: asics nimbus 14
 51. Pingback: asics nimbus
 52. Pingback: asics kayano 18
 53. Pingback: canada goose kids
 54. Pingback: Ugg Stivali Bimba
 55. Pingback: Nike For Women
 56. Pingback: asics gel holland
 57. Pingback: Scarpe Ugg Outlet
 58. Pingback: Hollister Outlet
 59. Pingback: canada goose parka
 60. Pingback: kate spade 店舗
 61. Pingback: new balance 547
 62. Pingback: burberry 718
 63. Pingback: Mcm Bags 2014
 64. Pingback: pink canada goose
 65. Pingback: moncler miami 60
 66. Pingback: new balance c
 67. Pingback: ugg usa
 68. Pingback: goose jackets
 69. Pingback: asics nimbus
 70. Pingback: canada goose price
 71. Pingback: asics aggressor
 72. Pingback: goose
 73. Pingback: asics aggressor
 74. Pingback: asics gel vigor
 75. Pingback: Mcm Pocketbooks
 76. Pingback: asics t054n
 77. Pingback: canada goose hoody
 78. Pingback: asics gt 2170 mens
 79. Pingback: new balance 608v
 80. Pingback: asic shoes
 81. Pingback: asics tiger
 82. Pingback: kate spade nyc
 83. Pingback: oferta new balance
 84. Pingback: asics t050n
 85. Pingback: asics gel kayano
 86. Pingback: asics new shoes
 87. Pingback: asics kayano 18
 88. Pingback: money smart asic
 89. Pingback: new balance t beam
 90. Pingback: asics gel 150 tr
 91. Pingback: Ballerine Ugg
 92. Pingback: asics gel neo33
 93. Pingback: asics tigreor
 94. Pingback: new balance 610
 95. Pingback: kate spade careers
 96. Pingback: asic
 97. Pingback: Scarpe Ugg Prezzo
 98. Pingback: new balance 4040v2
 99. Pingback: Mcm Discount
 100. Pingback: gt 2170 asics men
 101. Pingback: new balance 608v
 102. Pingback: oakley sunglasses
 103. Pingback: new balance custom
 104. Pingback: asics gel blur 33
 105. Pingback: toms outlet store
 106. Pingback: Mcm Jacket
 107. Pingback: asic
 108. Pingback: Ugg Tasman Kids
 109. Pingback: asic gel kayano 17
 110. Pingback: Paraorecchie Ugg
 111. Pingback: asics 2170 womens
 112. Pingback: asics kayano 17
 113. Pingback: asics sports shoes
 114. Pingback: ugg 画像
 115. Pingback: asics gt 2000
 116. Pingback: new balance 990v3
 117. Pingback: asics blur
 118. Pingback: Ugg Boots Prezzi
 119. Pingback: Ugg 60 Euro
 120. Pingback: asics kanbarra 4
 121. Pingback: fendi frames
 122. Pingback: asics gel blur 33
 123. Pingback: Sacs boutique
 124. Pingback: timberland boots
 125. Pingback: Cheap Ugg Gloves
 126. Pingback: fifa 15 coins
 127. Pingback: What Is A Mcm Bag
 128. Pingback: new balance grey
 129. Pingback: fifa 15 coins
 130. Pingback: asics gel blast 3
 131. Pingback: Soldes Chaussures
 132. Pingback: グッチ 手袋
 133. Pingback: 中古chanel財布
 134. Pingback: new balance enfant
 135. Pingback: chanel 財布 女
 136. Pingback: Ugg Boots Tall
 137. Pingback: Air Max Nike New
 138. Pingback: mcm bags uk online
 139. Pingback: zappos ugg sale
 140. Pingback: zappos ugg women
 141. Pingback: women ugg gloves
 142. Pingback: acheter sac fendi
 143. Pingback: fe fenders
 144. Pingback: asic socks
 145. Pingback: グッチ ズー
 146. Pingback: Stivali Ugg
 147. Pingback: Ugg Online Italia
 148. Pingback: ブーツ 人気
 149. Pingback: ugg 海外 値段
 150. Pingback: Nike Free For Men
 151. Pingback: Ugg Usati
 152. Pingback: Ugg Brooks Tall
 153. Pingback: Ugg Per Uomo
 154. Pingback: asics gt2110
 155. Pingback: moncler size chart
 156. Pingback: Ugg Scontate
 157. Pingback: グッチ 本
 158. Pingback: Ugg Originali
 159. Pingback: Vintage Mcm Clutch
 160. Pingback: Ugg Ebay Originali
 161. Pingback: Mcm Backpack Red
 162. Pingback: duomax asics
 163. Pingback: Mcm Design
 164. Pingback: cheap bags sale
 165. Pingback: ugg 価格.com
 166. Pingback: グッチ 画像
 167. Pingback: uggのサンダル
 168. Pingback: cheap bags sale
 169. Pingback: luxury
 170. Pingback: cheap bags sale
 171. Pingback: Mcm White Handbags
 172. Pingback: Mcm Wallets Women
 173. Pingback: Gli Ugg
 174. Pingback: ugg bebe amazon
 175. Pingback: new balance donna
 176. Pingback: asics gt 2000
 177. Pingback: asics running
 178. Pingback: Ugg Alti
 179. Pingback: bitcoin asic
 180. Pingback: gucci handbags
 181. Pingback: Ugg Brooks
 182. Pingback: wholesale jerseys
 183. Pingback: Ugg Australia Shop
 184. Pingback: new balance 420
 185. Pingback: new balance m890
 186. Pingback: Baby Boy Ugg Boots
 187. Pingback: Ugg.com.au
 188. Pingback: new balance 980
 189. Pingback: ugg ブーツ
 190. Pingback: ugg style
 191. Pingback: Women Ugg Slippers
 192. Pingback: Ugg Boots Stores
 193. Pingback: ugg 値段
 194. Pingback: oakleys military
 195. Pingback: oakley rx
 196. Pingback: polarized oakleys
 197. Pingback: oakley sunglasses
 198. Pingback: 格安シューズ
 199. Pingback: wholesale jerseys
 200. Pingback: oil rig oakley
 201. Pingback: polarized oakleys
 202. Pingback: oakley flip flops
 203. Pingback: ソウル ugg
 204. Pingback: oakley gascans
 205. Pingback: oakley vr28
 206. Pingback: oakley deception
 207. Pingback: ugg リボン
 208. Pingback: Stivali Simil Ugg
 209. Pingback: Scarpe Tipo Ugg
 210. Pingback: amazon ugg 本物
 211. Pingback: ugg スタッズ
 212. Pingback: new balance 608
 213. Pingback: 夏 ugg
 214. Pingback: Ugg Mocassini
 215. Pingback: asics patriot
 216. Pingback: asics ronnie fieg
 217. Pingback: asics sneaker
 218. Pingback: ugg outlet usa
 219. Pingback: oakley romeo
 220. Pingback: oakley a
 221. Pingback: oakley ski googles
 222. Pingback: oakley warden
 223. Pingback: Ugg 2013
 224. Pingback: Cheap Mcm Purse
 225. Pingback: Moncler Pas Cher
 226. Pingback: Mcm Korea Store
 227. Pingback: wholesale jerseys
 228. Pingback: Ugg Uomo Milano
 229. Pingback: Mcm Korea Price
 230. Pingback: ugg 修理
 231. Pingback: air jordans
 232. Pingback: 激安アグ
 233. Pingback: oakley why 8
 234. Pingback: oakley split thump
 235. Pingback: oakley necessity
 236. Pingback: a frame oakley
 237. Pingback: oakley jury
 238. Pingback: ugg ラベル
 239. Pingback: oakley tangent
 240. Pingback: oakley ravishing
 241. Pingback: oakley warden
 242. Pingback: oakley hatchet
 243. Pingback: oakley vest
 244. Pingback: Air Jordan 11
 245. Pingback: oakley e wire
 246. Pingback: oakley t shirts
 247. Pingback: oakley blade watch
 248. Pingback: oakley repair
 249. Pingback: customize oakleys
 250. Pingback: oakley products
 251. Pingback: Air Jordan 6 White
 252. Pingback: oakley rx frames
 253. Pingback: jordan retro 4
 254. Pingback: michael kors purse
 255. Pingback: oakley socket
 256. Pingback: oakley accessories
 257. Pingback: oakley optical
 258. Pingback: oakley tshirts
 259. Pingback: oakley wingspan
 260. Pingback: coach bow bags
 261. Pingback: アグブーツ
 262. Pingback: michael kors uk
 263. Pingback: michael kors
 264. Pingback: michael kors bags
 265. Pingback: ugg 公式
 266. Pingback: ugg 札幌
 267. Pingback: 象彦 グッチ
 268. Pingback: ugg snow boots
 269. Pingback: エミュ アグ
 270. Pingback: www.oakley.com
 271. Pingback: oakley retailers
 272. Pingback: ugg 生産国
 273. Pingback: ugg 真実
 274. Pingback: Ugg Outlet
 275. Pingback: ugg フラット
 276. Pingback: Rivenditori Ugg
 277. Pingback: Discount Mcm Bags
 278. Pingback: Jordan Air Maxes
 279. Pingback: Air Jordan Shoes
 280. Pingback: Air Jordan 6 White
 281. Pingback: michael kors bag
 282. Pingback: Air Jordan 1
 283. Pingback: 表参道 ugg
 284. Pingback: グッチ 良さ
 285. Pingback: oakley store uk
 286. Pingback: oakley eye jackets
 287. Pingback: ugg bag
 288. Pingback: jawbone oakley
 289. Pingback: retro jordans
 290. Pingback: Ugg Triplet Button
 291. Pingback: xbox coins
 292. Pingback: oil rig oakley
 293. Pingback: ugg bag
 294. Pingback: sex with doll
 295. Pingback: ugg 中国
 296. Pingback: oakley polarised
 297. Pingback: ugg rosalie vente
 298. Pingback: oakley stickers
 299. Pingback: oakley golf bag
 300. Pingback: oakley grips
 301. Pingback: oakley inmate
 302. Pingback: moncler zdf de
 303. Pingback: ugg新作ブーツ
 304. Pingback: oakley crosshair s
 305. Pingback: ugg 東京
 306. Pingback: sex doll real
 307. Pingback: Cheetah Ugg Boots
 308. Pingback: oakley america
 309. Pingback: グッチ 小物
 310. Pingback: Air Jordan 6 White
 311. Pingback: Air Jordan 6 White
 312. Pingback: jordan 4 retro
 313. Pingback: jordan 13 retro
 314. Pingback: canada goose
 315. Pingback: cheap jordans
 316. Pingback: Ugg S
 317. Pingback: ugg神戸店
 318. Pingback: uggs on sale usa
 319. Pingback: dior handbags
 320. Pingback: oakley shop uk
 321. Pingback: oakley x metal
 322. Pingback: アグ ベビー
 323. Pingback: ugg 破れた
 324. Pingback: louboutin fakes
 325. Pingback: Air Jordan 1
 326. Pingback: ugg 防水性
 327. Pingback: Air Jordan 11
 328. Pingback: jordan 11
 329. Pingback: shoelouboutin.com
 330. Pingback: cheap uggs
 331. Pingback: uggs outlet
 332. Pingback: 人気のブーツ
 333. Pingback: north face outlet
 334. Pingback: Stock Ugg
 335. Pingback: ガガミラノ
 336. Pingback: Jordan Air Maxes
 337. Pingback: Pantofole Ugg
 338. Pingback: Air Jordan Shoes
 339. Pingback: Air Jordan 11
 340. Pingback: Air Jordan 11
 341. Pingback: wow gold
 342. Pingback: ugg boots
 343. Pingback: Mcm T Shirt
 344. Pingback: Air Max Australia
 345. Pingback: guild wars 2 gold
 346. Pingback: Ugg Negozi Italia
 347. Pingback: Mcm Berlin
 348. Pingback: 札幌 ugg
 349. Pingback: Ugg Rain Boots
 350. Pingback: harga jordan 11
 351. Pingback: the north face be
 352. Pingback: Mcm Backpack Sale
 353. Pingback: Jordan Air Maxes
 354. Pingback: Air Jordan Shoes
 355. Pingback: Air Jordan 11
 356. Pingback: アグ バイマ
 357. Pingback: Air Jordan 6 White
 358. Pingback: louboutin purses
 359. Pingback: アグのサイズ
 360. Pingback: bogner kleidung
 361. Pingback: Ugg Usa
 362. Pingback: jordans 11
 363. Pingback: Stivali Ugg Online
 364. Pingback: Vintage Mcm
 365. Pingback: Air Jordan 11
 366. Pingback: Air Jordan 1
 367. Pingback: Air Jordan 6 White
 368. Pingback: Ugg Italia Saldi
 369. Pingback: Mcm Bag Online
 370. Pingback: moncler officiel
 371. Pingback: ugg タグ 偽物
 372. Pingback: ugg タウニー
 373. Pingback: ugg sparkle autumn
 374. Pingback: ugg 日本 店舗
 375. Pingback: air jordan 11
 376. Pingback: north face jackets
 377. Pingback: bogner uberkab
 378. Pingback: ugg 長持ち
 379. Pingback: uggs for cheap
 380. Pingback: ugg ショート
 381. Pingback: トールブーツ
 382. Pingback: asics canada
 383. Pingback: Air Jordan 11
 384. Pingback: Ugg Rivenditori
 385. Pingback: Air Jordan 11
 386. Pingback: Air Jordan 1
 387. Pingback: Air Jordan 6 White
 388. Pingback: Ugg Boots Milano
 389. Pingback: Ugg Boots Online
 390. Pingback: nike air jordan 13
 391. Pingback: Air Jordan 6 White
 392. Pingback: Prezzi Stivali Ugg
 393. Pingback: 良いブーツ
 394. Pingback: Mcm Sales
 395. Pingback: 通販 ブーツ
 396. Pingback: ugg ロング
 397. Pingback: celine 財布 柄
 398. Pingback: asic gel lyte iii
 399. Pingback: asics nimbus 14
 400. Pingback: ugg 限定
 401. Pingback: jordan concords
 402. Pingback: emuのブーツ
 403. Pingback: asics sale
 404. Pingback: Ugg Padova
 405. Pingback: アグ 靴
 406. Pingback: asics lyte
 407. Pingback: Ugg Australia 2013
 408. Pingback: asics gel womens
 409. Pingback: Stivali Ugg Usati
 410. Pingback: asics shoes womens
 411. Pingback: asics gel lyte33 2
 412. Pingback: Prada Borse Outlet
 413. Pingback: ugg 新宿
 414. Pingback: ugg 安い 本物
 415. Pingback: asics shoes womens
 416. Pingback: ugg激安
 417. Pingback: Prada Shoes Donna
 418. Pingback: ugg baby
 419. Pingback: ugg outlet
 420. Pingback: ブーツ好き
 421. Pingback: Ugg Su Ebay
 422. Pingback: Ugg Bergamo
 423. Pingback: Ugg Uomo
 424. Pingback: new womens asics
 425. Pingback: ugg 色
 426. Pingback: Ugg Sconto 70
 427. Pingback: ugg販売店大阪
 428. Pingback: ugg 蒸れる
 429. Pingback: ugg 中敷
 430. Pingback: Stivali Tipo Ugg
 431. Pingback: nike pas cher
 432. Pingback: nike pas cher
 433. Pingback: nike pas cher
 434. Pingback: nike pas cher
 435. Pingback: nike pas cher
 436. Pingback: nike pas cher
 437. Pingback: Immagini Ugg
 438. Pingback: louboutinsales.org
 439. Pingback: nike pas cher
 440. Pingback: Mcm Clothing Store
 441. Pingback: asics noosa tri 8
 442. Pingback: jordan shoes
 443. Pingback: emu ugg 比較
 444. Pingback: canada goose coat
 445. Pingback: Mcm Usa
 446. Pingback: ugg australia
 447. Pingback: michael kors okc
 448. Pingback: ugg 5803
 449. Pingback: air jordan 11
 450. Pingback: Ugg Australia Roma
 451. Pingback: asics gt 2150
 452. Pingback: asics kinsei 4
 453. Pingback: jordans 11
 454. Pingback: asics uk
 455. Pingback: Tory Burch 国
 456. Pingback: Ugg Classic
 457. Pingback: Ugg Boots Store
 458. Pingback: asics gt 2170
 459. Pingback: nike wmns free
 460. Pingback: nike nederland
 461. Pingback: Vintage Mcm Purse
 462. Pingback: nike pas cher
 463. Pingback: nike pas cher
 464. Pingback: nike pas cher
 465. Pingback: nike pas cher
 466. Pingback: nike pas cher
 467. Pingback: nike pas cher
 468. Pingback: Ugg Official
 469. Pingback: celine 新作 2014
 470. Pingback: ugg 写真
 471. Pingback: asics mexico
 472. Pingback: ugg outlet
 473. Pingback: Ugg Milano
 474. Pingback: asics boxing shoes
 475. Pingback: ブーツ
 476. Pingback: Ugg Italia Uomo
 477. Pingback: Ugg Con Bottone
 478. Pingback: Ugg Australia Roma
 479. Pingback: cheap jordans
 480. Pingback: Misure Ugg
 481. Pingback: jordan 11 hoodie
 482. Pingback: Mcm Briefcase
 483. Pingback: Ugg Boots Online
 484. Pingback: Mcm Shoes Online
 485. Pingback: ugg w classic mini
 486. Pingback: Stivali Ugg Saldi
 487. Pingback: Ugg Usa Price
 488. Pingback: Mcm Uk
 489. Pingback: Ugg 70 Euro
 490. Pingback: Ugg Italia Saldi
 491. Pingback: Scarpe Ugg Prezzo
 492. Pingback: ugg ソウル
 493. Pingback: Ugg Style
 494. Pingback: sex products
 495. Pingback: Ugg Evera
 496. Pingback: Ugg Online Outlet
 497. Pingback: Ugg Botton
 498. Pingback: What Is A Mcm Bag
 499. Pingback: nike jordans
 500. Pingback: Mcm Black Bag
 501. Pingback: Ugg Bambino
 502. Pingback: Mini Ugg
 503. Pingback: Ugg Foto
 504. Pingback: beats by dre subs
 505. Pingback: ブーツ 秋冬
 506. Pingback: アグ 格安
 507. Pingback: アグ 表参道
 508. Pingback: timberland boots
 509. Pingback: Oakley Sunglasses
 510. Pingback: ugg 楽天 偽物
 511. Pingback: Shop Ugg
 512. Pingback: Milano Ugg
 513. Pingback: chanel handbags
 514. Pingback: Ugg Parma
 515. Pingback: Calzature Ugg
 516. Pingback: Ugg Italia Outlet
 517. Pingback: Mcm Wallets Women
 518. Pingback: Stivaletti Ugg
 519. Pingback: Ugg Estivi
 520. Pingback: power beats dre
 521. Pingback: Mcm Elec
 522. Pingback: Mcm Backpack Uk
 523. Pingback: Mcm Brand
 524. Pingback: ugg made in
 525. Pingback: Ugg Taglie
 526. Pingback: 売れ筋ブーツ
 527. Pingback: Ugg Pantofole
 528. Pingback: ugg 韓国
 529. Pingback: Ugg Di Lana
 530. Pingback: Ugg Foto
 531. Pingback: jordan 11 retro hk
 532. Pingback: Scarpe Ugg Milano
 533. Pingback: new balance grey
 534. Pingback: new balance 890v3
 535. Pingback: new balance 1080v4
 536. Pingback: Authentic Mcm Bags
 537. Pingback: new balance 991
 538. Pingback: ugg 子供用
 539. Pingback: Ugg Dove Comprarli
 540. Pingback: asics outlet
 541. Pingback: shoe outlet
 542. Pingback: new balance wiki
 543. Pingback: Stivali Ugg Donna
 544. Pingback: Mcm Outlet Usa
 545. Pingback: Borse Ugg
 546. Pingback: モンクレール
 547. Pingback: new balance u410
 548. Pingback: asics sale
 549. Pingback: paul green sneaker
 550. Pingback: bogner damen
 551. Pingback: asics women
 552. Pingback: Ugg Guanti
 553. Pingback: asics gel noosa
 554. Pingback: asic gel lyte iii
 555. Pingback: new balance 1400
 556. Pingback: グアム ugg
 557. Pingback: summer shoes
 558. Pingback: asics nimbus 14
 559. Pingback: clearance sale
 560. Pingback: joes new balance
 561. Pingback: asic gel lyte iii
 562. Pingback: new balance 850
 563. Pingback: Ugg Genova
 564. Pingback: Stivali Ugg Italia
 565. Pingback: new balance coupon
 566. Pingback: new balance enfant
 567. Pingback: asics gel rocket
 568. Pingback: nimbus 16
 569. Pingback: clearance shoes
 570. Pingback: new balance usa
 571. Pingback: new balance 890v3
 572. Pingback: new balance hk
 573. Pingback: asics gt 2170
 574. Pingback: new balance sko
 575. Pingback: new balance women
 576. Pingback: Ugg Per Uomo
 577. Pingback: asics noosa tri 8
 578. Pingback: Ugg Eu
 579. Pingback: asics uk
 580. Pingback: asics america
 581. Pingback: new balance black
 582. Pingback: gel lyte 3
 583. Pingback: gym shoes
 584. Pingback: new balance 565
 585. Pingback: celine バッグ
 586. Pingback: asics gt 2170
 587. Pingback: Ugg Estate
 588. Pingback: new balance hk
 589. Pingback: new balance 990v3
 590. Pingback: coach willow purse
 591. Pingback: new balance 530
 592. Pingback: Ugg Scontate
 593. Pingback: cheap vans shoes
 594. Pingback: asics 2170
 595. Pingback: new balance 928
 596. Pingback: Ugg Euro
 597. Pingback: new balance 1260
 598. Pingback: new balance 1400
 599. Pingback: Ugg Bambino
 600. Pingback: Offerte Ugg Boots
 601. Pingback: Mcm Munchen
 602. Pingback: asics gel lyte33 2
 603. Pingback: joes new balance
 604. Pingback: Mcm Shop Online Uk
 605. Pingback: new balance enfant
 606. Pingback: asics 2170
 607. Pingback: asic australia
 608. Pingback: asics usa
 609. Pingback: new balance donna
 610. Pingback: new balance 890v3
 611. Pingback: new balance online
 612. Pingback: Vendita Ugg Online
 613. Pingback: new balance usa
 614. Pingback: Fake Mcm Backpack
 615. Pingback: asics gel kinsei 4
 616. Pingback: new balance 850
 617. Pingback: asics gel kinsei 4
 618. Pingback: asics runners
 619. Pingback: clearance sale
 620. Pingback: tenis asics gel
 621. Pingback: new balance 710
 622. Pingback: asics gt 2
 623. Pingback: best shoes
 624. Pingback: Scarpe Ugg Uomo
 625. Pingback: trail shoes
 626. Pingback: Ugg 2013
 627. Pingback: navy blue shoes
 628. Pingback: asics nimbus 14
 629. Pingback: new balance uk
 630. Pingback: new balance stores
 631. Pingback: asics nimbus 14
 632. Pingback: new balance online
 633. Pingback: sneaker shop
 634. Pingback: new balance 850
 635. Pingback: new balance 500
 636. Pingback: Sconti Ugg
 637. Pingback: new balance 620
 638. Pingback: cheap sneakers
 639. Pingback: new balance 620
 640. Pingback: new balance m1400
 641. Pingback: buy shoes
 642. Pingback: asics gel lyte33 2
 643. Pingback: new balance 1260
 644. Pingback: Ugg Con Bottoni
 645. Pingback: new balance 620
 646. Pingback: nimbus asics
 647. Pingback: new balance 710
 648. Pingback: celine 鞄 新作
 649. Pingback: asics noosa tri 8
 650. Pingback: fashion shoes
 651. Pingback: Ugg Lana
 652. Pingback: asics gel cumulus
 653. Pingback: Mcm Vintage
 654. Pingback: Stivali Ugg Milano
 655. Pingback: asics gt 3000
 656. Pingback: wide shoes
 657. Pingback: new balance m574
 658. Pingback: new balance 1400
 659. Pingback: black new balance
 660. Pingback: asic shoes
 661. Pingback: asics runners
 662. Pingback: new balance 860v4
 663. Pingback: new balances
 664. Pingback: Ugg Negozi Milano
 665. Pingback: asics ronnie fieg
 666. Pingback: asics womens shoes
 667. Pingback: parkour shoes
 668. Pingback: Stivali Stile Ugg
 669. Pingback: new balance grey
 670. Pingback: new balance 608
 671. Pingback: Mcm Bag Cheap
 672. Pingback: asics japan
 673. Pingback: asic australia
 674. Pingback: asics rugby boots
 675. Pingback: asics kinsei
 676. Pingback: kayano 19
 677. Pingback: asics gore tex
 678. Pingback: new balance online
 679. Pingback: ascics
 680. Pingback: sneakers for women
 681. Pingback: new balance donna
 682. Pingback: Ugg Treviso
 683. Pingback: asics gel rocket
 684. Pingback: new balance boots
 685. Pingback: asics trail shoes
 686. Pingback: new balance 860v4
 687. Pingback: new balance 710
 688. Pingback: asics shoes online
 689. Pingback: shoes on sale
 690. Pingback: new balance 710
 691. Pingback: asics gel cumulus
 692. Pingback: new balance 860
 693. Pingback: new balance cleats
 694. Pingback: new balance 1080v4
 695. Pingback: Modello Ugg
 696. Pingback: asics gel noosa
 697. Pingback: asics kayano 19
 698. Pingback: sneakers shop
 699. Pingback: new balance grey
 700. Pingback: new balance donna
 701. Pingback: chanel
 702. Pingback: new balance 1400
 703. Pingback: asics tennis
 704. Pingback: new balance hk
 705. Pingback: Ugg 60 Euro
 706. Pingback: paul green sneaker
 707. Pingback: kids shoes online
 708. Pingback: new balance 500
 709. Pingback: asics cumulus 16
 710. Pingback: new balance 890v4
 711. Pingback: new balance schuhe
 712. Pingback: Ugg Boots Online
 713. Pingback: Mcm Bag Pack
 714. Pingback: asics tiger shoes
 715. Pingback: new balance 620
 716. Pingback: asics america
 717. Pingback: mens shoes online
 718. Pingback: new balances
 719. Pingback: グッチ wiki
 720. Pingback: tiger asics
 721. Pingback: new balance skor
 722. Pingback: new balance 890v4
 723. Pingback: 574 new balance
 724. Pingback: navy blue shoes
 725. Pingback: asics trail
 726. Pingback: Sito Ugg
 727. Pingback: new balance wl574
 728. Pingback: Ugg 38
 729. Pingback: mens shoes online
 730. Pingback: new balance schuhe
 731. Pingback: new balance 890v3
 732. Pingback: training shoes
 733. Pingback: new balance 1080v4
 734. Pingback: asics 2170
 735. Pingback: black sneakers
 736. Pingback: new balance 710
 737. Pingback: new balance 890v4
 738. Pingback: Ugg In Offerta
 739. Pingback: asics cumulus 14
 740. Pingback: men shoes online
 741. Pingback: running store
 742. Pingback: new balance 620
 743. Pingback: Ugg Mocassini
 744. Pingback: asic bitcoin
 745. Pingback: new balance 670
 746. Pingback: moncler chambly
 747. Pingback: Ugg Taglie
 748. Pingback: Cheap Mcm Bags Uk
 749. Pingback: Ugg Foto Stivali
 750. Pingback: ugg グローブ
 751. Pingback: Ugg Mini Neri
 752. Pingback: Stivali Ugg Italia
 753. Pingback: Ugg Style
 754. Pingback: ugg hazel
 755. Pingback: メンズ ugg
 756. Pingback: jordan 11 ftlotg
 757. Pingback: Mcm Clothing
 758. Pingback: Mcm Clutch Bag
 759. Pingback: Vendita Ugg Milano
 760. Pingback: Ugg Bologna
 761. Pingback: Ugg Mini Chestnut
 762. Pingback: Mcm Mens Wallet
 763. Pingback: Mcm Ele
 764. Pingback: Offerte Ugg
 765. Pingback: Prada outlet
 766. Pingback: Mcm Reviews
 767. Pingback: Scarponcini Ugg
 768. Pingback: Mcm Handbags
 769. Pingback: Ugg Shop Online
 770. Pingback: Stivali Ugg 2013
 771. Pingback: Mcm Electronic
 772. Pingback: Mcm Handbag Outlet
 773. Pingback: cheap uggs uk
 774. Pingback: jordan 3
 775. Pingback: Ugg Genova
 776. Pingback: coach factory
 777. Pingback: goose canada
 778. Pingback: asics gel kinsei
 779. Pingback: asics gel men
 780. Pingback: asics shoes online
 781. Pingback: asics kinsei
 782. Pingback: asic kayano
 783. Pingback: Buy Mcm
 784. Pingback: cheap asics
 785. Pingback: asic gel lyte iii
 786. Pingback: asics court shoes
 787. Pingback: Mcm Red Backpack
 788. Pingback: asics gel lyte 33
 789. Pingback: asics gel blur 33
 790. Pingback: asics gel 1150
 791. Pingback: asics gt 2160
 792. Pingback: asics gt2000
 793. Pingback: asics gt 3000
 794. Pingback: asics australia
 795. Pingback: nike air max 90
 796. Pingback: asics gel kinsei
 797. Pingback: Mcm Backpack Brown
 798. Pingback: asics sale
 799. Pingback: asics chafe free
 800. Pingback: bogner t shirt
 801. Pingback: asics gel lyte ii
 802. Pingback: Oakley M Frame
 803. Pingback: Oakley Splinter
 804. Pingback: asics golf shoes
 805. Pingback: kayano asics
 806. Pingback: sacs prada
 807. Pingback: asics cumulus 14
 808. Pingback: Red Mcm Backpack
 809. Pingback: White Mcm Backpack
 810. Pingback: asics gel beyond
 811. Pingback: Mcm Purse For Sale
 812. Pingback: asics gel kinsei 4
 813. Pingback: Shop Mcm Korea
 814. Pingback: asics noosa tri 8
 815. Pingback: asics gt2000
 816. Pingback: ronnie fieg asics
 817. Pingback: cheap nike air max
 818. Pingback: nike sweden
 819. Pingback: asics kids shoes
 820. Pingback: asics uk
 821. Pingback: oakley sunglasses
 822. Pingback: oakley sunglasses
 823. Pingback: cheap oakleys
 824. Pingback: Mcm For Cheap
 825. Pingback: Montevarchi Prada
 826. Pingback: Mcm Tracksuit
 827. Pingback: asics lahar
 828. Pingback: asics tiger shoes
 829. Pingback: Mcm Australia
 830. Pingback: oakley sunglasses
 831. Pingback: asics australia
 832. Pingback: Oakley Glasses
 833. Pingback: asic bitcoin
 834. Pingback: asics noosa tri 8
 835. Pingback: asics 2170
 836. Pingback: asics gt2000
 837. Pingback: asics kinsei
 838. Pingback: new balance 850
 839. Pingback: asics runners
 840. Pingback: new balance canada
 841. Pingback: asic bitcoin
 842. Pingback: asics 2170
 843. Pingback: cheap asics
 844. Pingback: new balance 860v4
 845. Pingback: new balance 565
 846. Pingback: asics gel beyond
 847. Pingback: asics womens shoes
 848. Pingback: new balance canada
 849. Pingback: chanel 通販 靴
 850. Pingback: new balance 500
 851. Pingback: asics sale
 852. Pingback: Authentic Mcm Bags
 853. Pingback: asics uk
 854. Pingback: new balance 1400
 855. Pingback: asics kinsei 4
 856. Pingback: new balance 530
 857. Pingback: Mcm Boutique
 858. Pingback: Mcm Pink Backpack
 859. Pingback: tenis asics gel
 860. Pingback: asics kinsei 4
 861. Pingback: asics noosa tri 8
 862. Pingback: asics nimbus 14
 863. Pingback: asics 2170
 864. Pingback: asics ronnie fieg
 865. Pingback: new balance 500
 866. Pingback: asics gel noosa
 867. Pingback: asics runners
 868. Pingback: daunenjacke bogner
 869. Pingback: Mcm Outlet Online
 870. Pingback: new balance wl574
 871. Pingback: Oakley Sun Glasses
 872. Pingback: asics sneaker
 873. Pingback: asics wiki
 874. Pingback: new balance donna
 875. Pingback: new balance grey
 876. Pingback: Oakley Scalpel
 877. Pingback: asics trabuco
 878. Pingback: j crew new balance
 879. Pingback: asics sale
 880. Pingback: asics tennis
 881. Pingback: Cheap Oakley Store
 882. Pingback: 574 new balance
 883. Pingback: asics gt 2
 884. Pingback: nimbus asics
 885. Pingback: net
 886. Pingback: asics gel contend
 887. Pingback: new balance 530
 888. Pingback: new balance usa
 889. Pingback: asics gt 2160
 890. Pingback: new balance 1400
 891. Pingback: new balance boots
 892. Pingback: asics patriot
 893. Pingback: new balance 997
 894. Pingback: asics kinsei
 895. Pingback: new balance 530
 896. Pingback: new balance black
 897. Pingback: bitcoin asic
 898. Pingback: cheap asics
 899. Pingback: asics trail shoes
 900. Pingback: asics gt 2
 901. Pingback: asic gel
 902. Pingback: asics noosa tri 8
 903. Pingback: new balance 850
 904. Pingback: asics kinsei
 905. Pingback: asics america
 906. Pingback: new balance black
 907. Pingback: new balance canada
 908. Pingback: asics store
 909. Pingback: New Mcm Bags
 910. Pingback: asic bitcoin
 911. Pingback: What Is A Mcm Bag
 912. Pingback: new balance m574
 913. Pingback: asics volleyball
 914. Pingback: new balance women
 915. Pingback: asics wiki
 916. Pingback: asics shoes online
 917. Pingback: tenis asics gel
 918. Pingback: asic australia
 919. Pingback: asics 33
 920. Pingback: Oakley Oil Rig
 921. Pingback: ronnie fieg asics
 922. Pingback: new balance 890
 923. Pingback: asics australia
 924. Pingback: new balance wiki
 925. Pingback: asics womens shoes
 926. Pingback: asics patriot
 927. Pingback: asics cumulus 14
 928. Pingback: nimbus asics
 929. Pingback: asic australia
 930. Pingback: new balance 890
 931. Pingback: Mcm Outlet Store
 932. Pingback: Mcm Handbags Uk
 933. Pingback: safest wow gold
 934. Pingback: Mcm Women Bags
 935. Pingback: Oakley.Com
 936. Pingback: Oakley Cheap Price
 937. Pingback: White Mcm Bag
 938. Pingback: Mcm In London
 939. Pingback: xbox fifa 15
 940. Pingback: Price For Mcm Bags
 941. Pingback: Mcm Wallet Price
 942. Pingback: Mcm Sloane Street
 943. Pingback: Prada Uomo Borse
 944. Pingback: Prada Infradito
 945. Pingback: Mcm Bag Men
 946. Pingback: Mcm Leather Goods
 947. Pingback: asics cumulus 14
 948. Pingback: asics gel noosa
 949. Pingback: asics cumulus 14
 950. Pingback: ray bans
 951. Pingback: asics 2170 womens
 952. Pingback: cheap asics shoes
 953. Pingback: 24 Ore Prada
 954. Pingback: Ray Ban Green
 955. Pingback: Mcm Electronics Uk
 956. Pingback: Ray Ban Liteforce
 957. Pingback: Mcm Discount Bags
 958. Pingback: asics cumulus 14
 959. Pingback: Mcm Backpack Large
 960. Pingback: Mcm Shopper
 961. Pingback: asics 2170 womens
 962. Pingback: Outlet Prada
 963. Pingback: Ray Ban Tumblr
 964. Pingback: Ray Ban Dylan
 965. Pingback: Mcm Berlin
 966. Pingback: asics cumulus 14
 967. Pingback: asics cumulus 14
 968. Pingback: asics cumulus 14
 969. Pingback: asics 2170 womens
 970. Pingback: asics gel noosa
 971. Pingback: asics cumulus 14
 972. Pingback: Ray Ban Erika
 973. Pingback: asics cumulus 14
 974. Pingback: asics 2170 womens