Reisdag en Borobodur

De dag 29 juli en we moesten om vier uur op want onze taxi zou om vijf uur klaar staan. De meeste spullen waren reeds ingepakt, maar de laatste spullen moeten toch nog de rugzak. Om kwart voor vijf waren we allemaal gereed om te vertrekken. Zoals afgesproken kwam de jongen van The Green Hill ons ophalen om ons naar het taxi busje te brengen. Dit was toch een tippel van 10 minuten en met de zware rugtassen was dat best zwaar zo bergje op en af. Katja de slimmerd had haar rugtas aan de jongen van The Green Hill gegeven waardoor Marit genoodzaakt was om haar eigen rugtas te sjouwen. Helaas voor Katja kreeg ze hierdoor wel enkele handbagage rugtassen te sjouwen. Na 10 minuten kwamen we in het donker over moeilijk te belopen paden bij het taxibusje.

Onze rit begon helaas weer in het donker net zoals de heenweg en konden we weinig zien, maar gelukkig werd het snel licht en was het duidelijk hoe dichter bij Medan hoe drukker het verkeer maar ok de bebouwing. Na drie en half uur kwamen we aan op het vliegveld van Medan. Tussendoor nog een geld uit de ATM gehaald voor The Green Hill en de chauffeur en daarna zijn we rustig even koffie gaan drinken bij Starbucks. Helaas moest ik nog wat werk doen, maar met het snelle internet was dit goed te doen. Helaas kreeg ik niet alles gereed en moest dit afronden op het vliegveld van Jakarta.

De meiden hebben nog een nieuwe korte broek gekregen en vervolgens zijn we naar het vliegveld gelopen. Omdat het een binnenlandse vlucht betrof was de security niet op zijn scherpst. Katja is met vloeistof in haar handbagage twee keer in het vliegtuig gestapt? Na 2 uur kwamen we aan op Jakarta. Het is een groot vliegveld met leuke rode daken, maar om te wachten op een vervolgvlucht is er net niets te doen. Maar aangezien ik moest werken ben ik bij Starbucks neergeploft en heb ik mijn werk zo goed als mogelijk afgerond. Na 3 uur wachten en drie rondjes van de meiden zijn we naar onze gate gelopen. Even met de bus naar het vliegtuig en met een dikke vertraging van 3 kwartier vertrokken we van Jakarta naar Yogyakarta. Deze vlucht was gelukkig maar 50 minuten en voor we het wisten stonden we weer op de grond. Snel onze koffers in ontvangst genomen en toen we de aankomsthal inliepen stond onze taxi al klaar. Het is toch wel erg leuk om te zien wanneer er iemand een bordje met jou naam staat in de hal. Even snel geld bij de ATM halen en up we go naar Magalang waar weer nieuwe avonturen te wachten staan.

Na 1 uur en drie kwartier reden we smoezelige wijk in waar volgens de bordjes ons hotel moest zijn. Echter achter de deuren ontwaarde zich een paradijs. Onze tassen werden naar de kamer gebracht, er werd een extra matras gebracht en we werden werkelijk in de watten gelegd. Dat was na Bukit Lawang echt een verademing.

Nadat de chauffeur was betaald ben ik naar de kamer gelopen. De kamer voldeed aan al onze verwachtingen en misschien wel meer. Goede bedden, aparte douche en een bad een TV en vooral een airo. Bijgekomen van alle luxe hebben we gevraagd waar we at konden eten. Gelukkig was het restaurant nog open en konden we daar een hapje eten. Aangezien Nasi Goreng hier toch wel het belangrijkste recept is hadden we allemaal iets met nasi goreng.

De meiden waren bekaf en gingen lekker vroeg slapen. Ik moest nog wat problemen op afstand oplossen en daarna ben ik begonnen met het schrijven van deze blog. Onder het genot van een biertje was het nog een rustige avond.

De volgende dag hadden we om half tien met onze chauffeur afgesproken om naar de Borobodur te rijden. Hier hadden we een fietstrip geboekt en hij heeft ons daar afgezet. We kregen allemaal een gammele fiets voorgeschoteld, maar dat mocht de pret niet drukken. Doordat de Indonesiërs vrij waren door het suikerfeest wat 2 dagen duurt was het een gekkenhuis op de weg richting de Borobodur. We moesten dan ook voorzichtig fietsen. Het grappige was dat onze gids op de fiets dacht dat wij niet zo goed konden fietsen. Ik heb hem later uitgelegd dat het voor ons de normaalste zaak van de wereld is om te fietsen. Tijdens het fietsen reden we door dorpjes het landbouwvelden. In de dorpjes riepen kinderen naar ons en op de velden zagen we rijst, tabak en vele andere producten die ze hier telen. Het was erg leuk, maar door de warmte was het wel weer zwaar. Onze eerste stop was bij een tofu fabriekje. Het was meer een schuur achter het huis, maar hier konden we goed zien hoe tofu wordt gemaakt. We mochten nog wat proberen, maar het was erg smaakloos.

We zijn weer verder gefietst en kwamen vervolgens bij een pottenbakkerij. Daar kregen we thee met koekjes en mochten de meiden samen met de vrouw des huizes iets proberen te pottenbakken. Ik moet zeggen met de hulp van de pottenbakster zag dat er netjes uit. Helaas konden we het niet meenemen, omdat het niet droog was. Maar het was erg leuk om te doen. Hier zaten een aantal oude Indonesiërs samen op een balkon te kletsen en dat was erg leuk om te zien. Mantelzorg is hier een gewoon feit.

Ze wilden ons hier al de lunch geven, maar we zaten nog vol van het ontbijt en vroegen of het later mocht. Dit was gelukkig geen probleem.

Na het pottenbakken zijn we verder gefietst en kregen we toch aardig wat klimmetjes te verduren. Nathalie en Katja hadden nog een kleine aanrijding, maar verder was het erg leuk. De volgende stop was bij een huis die ons water gaf en waar we onze lunch kregen. We hadden echter nog steeds geen trek, maar om niet onbeleefd te zijn namen we toch wat hapjes, maar verder kwamen we ook niet. We kregen nog wat vruchten te proeven en mochten de vissen voeren. Dit waren overigens knoerten van beesten en zagen er redelijk onsmakelijk uit. Terwijl wanneer ze groot genoeg waren wel opgegeten zouden worden. Er was zelfs een apart bassin waar de kleintjes in zwommen. Dit waren er zoveel dat bij het eten geven leek alsof er duizenden in het bassin zaten.

Vissen

Na het fietsen zouden we naar de Borobodur rijden, maar onze chauffeur had contact opgenomen met onze gids om door te geven dat er geen doorkomen was met de auto. De gids heeft toen iemand voor ons de kaartjes laten halen en zijn we via een zijingang naar de Borobodur gereden m et de fiets. Dit scheelde ons aanzienlijk veel tijd. Eenmaal op het terrein van de Borobodur aangekomen was het werkelijk waar bloedheet en stond er een mannetje met paraplu’s. We hebben voor de meiden een paraplu geregeld tegen de on. Wat overigens heel normaal is hier.

We liepen verder het terrein op en zagen vreselijk mensen de trappen oplopen naar de tempel. Dit was helaas niet echt leuk, maar we wilden uiteraard wel de tempel zien. Dus zijn we tussen de mensen gestapt en zijn we mee naar boven gelopen. En ik moet zeggen het was wel de moeite waard. Ondanks de warmte en de drukte was het indrukkend om te zien.

Voor meer informatie over de Borobodur verwijs ik naar onderstaande Wikipedia pagina.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Borobudur

Buddha

Door de feestdagen van de Indonesiërs was er bij het verlaten van de tempel een markt met eten en veel souvenirs. Uiteraard werden wij hier bestookt met vragen of wij wat wilde kopen. Nathalie en Katja hebben het voor elkaar gekregen om voor 5 euro twee beeldjes te kopen. Altijd weer leuk voor thuis.

We zijn even rustig de markt overgelopen en hebben nog wat te drinken genomen. Het was nu weer tijd geworden om terug te lopen naar de fietsen en daar hebben we gewacht op onze gids die ons terug zou brengen naar de fietsenverhuur. Helaas en uiteraard wel verwacht kwam de gids niet opdagen. We zijn toen naar de poort gereden en hebben nog even gewacht. Als de gids niet zou opdagen dan zouden we zelf wel terug fietsen. De meiden wilden toch wel heel graag gaan zwemmen.

Maar gelukkig zagen we onze tweede gids op z’n brommer en die heeft ons toen teruggebracht naar de fietsenverhuur. Dat was maar goed ook aangezien het toch wel lastig te vinden was. We waren door zoveel kleine straatjes gefietst dat zelfs ik het niet had teruggevonden.

Terug bij de fietsenverhuur stond Nana (onze chauffeur) al netjes te wachten. We hebben de gids bedankt en een kleien fooi gegeven.  De gids wilde nog met ons allemaal op de foto en toen zijn we weer door alle drukte terug naar het hotel gereden. In de auto vielen we allemaal in slaap van weer een topdag op Indonesië.

’s Avonds hebben we wat gegeten bij een café in de buurt van het hotel, maar helaas was Nathalie wat misselijk geworden en zijn we weer snel naar het hotel gegaan. Daar is Nathalie zieker geworden. Vermoedelijk heeft ze iets verkeerd gegeten. Vandaar dat we onze plannen voor vandaag hebben verplaatst naar morgen zodat ze vandaag weer kan aansterken. Met pillen en toast moet het wel weer goed komen. In ieder geval niet iets om jullie in Nederland druk om te maken Dit hoort er allemaal bij in deze landen. We waren door de GGD hiervoor gewaarschuwd.

Morgen staan de Pramandan en het paleis van de Sultan op het programma. Verder gaan we nog wat rondlopen door Yogykarta. En zaterdag reizen we met de trein van Yogyakarta naar Surabaya waar we worden omgehaald om naar Malang te reizen.

29,957 thoughts on “Reisdag en Borobodur”

 1. Sander,
  Volgens mij komen jullie broodmager, afgetraind terug. Wat een belevenissen en uithoudings proeven. Veel plezier en goeie reizen gewenst.

 2. Pingback: Grey Ugg Slippers
 3. Pingback: Mcm Outlet Stores
 4. Pingback: グッチトート
 5. Pingback: ugg 5678のprop
 6. Pingback: Ugg Classic Short
 7. Pingback: Buy Mcm
 8. Pingback: Scarpe Ugg Outlet
 9. Pingback: Men Ugg Boots
 10. Pingback: Ugg Paraorecchie
 11. Pingback: Mcm Bags Cheap
 12. Pingback: ugg mittens
 13. Pingback: Mini Ugg
 14. Pingback: cheap jordan shoes
 15. Pingback: tall ugg boots
 16. Pingback: MLB Shorts
 17. Pingback: Ugg Negozi Milano
 18. Pingback: louis vuitton
 19. Pingback: Mcm Shop
 20. Pingback: Mcm Shoes Online
 21. Pingback: lebron 7 jordan 11
 22. Pingback: luxury shoes corp
 23. Pingback: ugg boots cheap
 24. Pingback: Mcm Korea Online
 25. Pingback: Cheap Mcm Purse
 26. Pingback: Mcm Sunglasses
 27. Pingback: coach purses
 28. Pingback: What Is Mcm Bag
 29. Pingback: coach outlet
 30. Pingback: Ugg Boota
 31. Pingback: Mcm Mens
 32. Pingback: Foto Ugg
 33. Pingback: Tory Burch とは
 34. Pingback: Mcm Leather Goods
 35. Pingback: burberry scarf
 36. Pingback: nike air max 2015
 37. Pingback: Mcm Bag Black
 38. Pingback: Mcm Bag For Sale
 39. Pingback: north face outlet
 40. Pingback: Mcm Discount
 41. Pingback: Ugg Scarf
 42. Pingback: Ugg For Men Boots
 43. Pingback: hermes outlet
 44. Pingback: バック屋
 45. Pingback: Vintage Mcm Bag
 46. Pingback: Ugg Mocassini
 47. Pingback: michael kors bags
 48. Pingback: shoes shopzilla
 49. Pingback: redsoleshoes.biz
 50. Pingback: Mcm Bag Australia
 51. Pingback: Mcm Bags Discount
 52. Pingback: Ugg Italia Outlet
 53. Pingback: Ugg Nuovi
 54. Pingback: Mcm
 55. Pingback: Boot Ugg On Sale
 56. Pingback: Mcm Clutch Bags
 57. Pingback: Company Mcm
 58. Pingback: Ugg Rosa
 59. Pingback: Ugg Blue Boots
 60. Pingback: Ugg Mini Scontati
 61. Pingback: Mcm Bags Price
 62. Pingback: coach outlet
 63. Pingback: sports shoes shop
 64. Pingback: prada outlet
 65. Pingback: 日本burberry
 66. Pingback: Ugg America
 67. Pingback: Mcm Luggage Bags
 68. Pingback: prada for sale
 69. Pingback: Mcm Bag Outlet
 70. Pingback: kors michael
 71. Pingback: Ugg Evera
 72. Pingback: prada candy boots
 73. Pingback: cheap prada
 74. Pingback: Ugg Sand
 75. Pingback: Ugg Fashion Boots
 76. Pingback: prada for sale
 77. Pingback: Ugg Torino
 78. Pingback: Mcm Small Backpack
 79. Pingback: luxury shoes 2013
 80. Pingback: Mcm Clothing Line
 81. Pingback: Mcm Jacket
 82. Pingback: Mcm Korea
 83. Pingback: nike air max Shoes
 84. Pingback: air jordan 1 99
 85. Pingback: Ugg Slippers
 86. Pingback: Ugg Neema
 87. Pingback: louboutin world
 88. Pingback: marc トート
 89. Pingback: Ugg Ladies Boots
 90. Pingback: burberry レザー
 91. Pingback: burberry children
 92. Pingback: ugg 大阪
 93. Pingback: Ugg Brescia
 94. Pingback: Ugg Stivali Online
 95. Pingback: cheap prada
 96. Pingback: Ugg Official
 97. Pingback: Ugg Trieste
 98. Pingback: Mcm Boston Bag
 99. Pingback: Boot Ugg
 100. Pingback: Mcm Designer
 101. Pingback: Ugg Mini Ebay
 102. Pingback: Ugg Da Bambina
 103. Pingback: Ugg Di Lana
 104. Pingback: Outlet Ugg Store
 105. Pingback: Ugg Mini
 106. Pingback: Mcm Bag Online
 107. Pingback: Mcm Wallets Price
 108. Pingback: Who Makes Mcm Bags
 109. Pingback: coach outlet
 110. Pingback: ugg roxy long
 111. Pingback: burberry black
 112. Pingback: prada for sale
 113. Pingback: moncler femme
 114. Pingback: Mcm Accessories
 115. Pingback: Vintage Mcm Bags
 116. Pingback: Mcm Bag Sale
 117. Pingback: Ugg Classic Boot
 118. Pingback: Ugg Mini Boots
 119. Pingback: Ugg Sparkle Boots
 120. Pingback: October Mcm
 121. Pingback: Ugg Womens Boot
 122. Pingback: Ugg Black Boots
 123. Pingback: ugg dakota size 5
 124. Pingback: ugg 個人輸入
 125. Pingback: 春用ブーツ
 126. Pingback: Ugg Austrailia
 127. Pingback: Mcm Online Shop
 128. Pingback: Ugg Buttons
 129. Pingback: Roxy Ugg Boots
 130. Pingback: Mcm Bag On Sale
 131. Pingback: Stivali Ugg Milano
 132. Pingback: Stivali Ugg Milano
 133. Pingback: ugg セレブ
 134. Pingback: ブーツ 価格
 135. Pingback: Calzature Ugg
 136. Pingback: ugg boots femme 76
 137. Pingback: ugg 偽物 タグ
 138. Pingback: 秋のブーツ
 139. Pingback: ugg zea uk
 140. Pingback: ugg boots usa map
 141. Pingback: Shop Online Ugg
 142. Pingback: burberry children
 143. Pingback: ugg靴子
 144. Pingback: Ugg Negozi Roma
 145. Pingback: Mcm Leather Goods
 146. Pingback: Mcm Designer
 147. Pingback: Handbags Mcm
 148. Pingback: Ugg Online Sale
 149. Pingback: Mcm Wallets
 150. Pingback: ugg boots gr 40
 151. Pingback: ugg kensington 40
 152. Pingback: Denim Ugg Boots
 153. Pingback: Mcm Large
 154. Pingback: トールブーツ
 155. Pingback: Macy S Ugg Boots
 156. Pingback: Ugg Australia Ebay
 157. Pingback: Ugg Italia Online
 158. Pingback: mcm dog food
 159. Pingback: Rivenditori Ugg
 160. Pingback: chanel偽物財布
 161. Pingback: ugg 5678
 162. Pingback: Ugg Non Originali
 163. Pingback: umall
 164. Pingback: Compra Ugg Online
 165. Pingback: ugg 日本価格
 166. Pingback: umall
 167. Pingback: ugg kids
 168. Pingback: 靴 ugg
 169. Pingback: Fringe Ugg Boots
 170. Pingback: it aliexpress
 171. Pingback: umall
 172. Pingback: umall
 173. Pingback: ベビーブーツ
 174. Pingback: Ugg Sizing Chart
 175. Pingback: Mcm Uk Online
 176. Pingback: hobbies aliexpress
 177. Pingback: uggのサンダル
 178. Pingback: アグ ミニ
 179. Pingback: Ugg Boot Deals
 180. Pingback: umall
 181. Pingback: vi aliexpress
 182. Pingback: ugg 防水性
 183. Pingback: Sito Ugg
 184. Pingback: aliexpress
 185. Pingback: ugg enfant 92-1442
 186. Pingback: ugg rouge wine bar
 187. Pingback: Ugg Roma
 188. Pingback: Infant Ugg
 189. Pingback: Mcm Accessories
 190. Pingback: french shoes
 191. Pingback: Hollister Outlet
 192. Pingback: Pantofole Ugg
 193. Pingback: Mcm Hat
 194. Pingback: Ugg Palermo
 195. Pingback: Ugg Negozi Milano
 196. Pingback: Ugg Foto Stivali
 197. Pingback: Mcm Online Shop
 198. Pingback: 楽天 ugg 偽物
 199. Pingback: Stivali Ugg Roma
 200. Pingback: Tory Burch 正規
 201. Pingback: ugg dacota
 202. Pingback: Mcm Backpack Black
 203. Pingback: Sandali Ugg 2014
 204. Pingback: Ugg Sandali 2014
 205. Pingback: ugg prix xmax 125
 206. Pingback: Mcm Mens
 207. Pingback: Negozi Ugg Roma
 208. Pingback: Ugg Mini Bailey
 209. Pingback: Mcm First Lady
 210. Pingback: Stivali Donna Ugg
 211. Pingback: ugg baby'o
 212. Pingback: メンズ ugg
 213. Pingback: ugg tall
 214. Pingback: 新作シャネル
 215. Pingback: Mcm Bags London
 216. Pingback: Online Mcm
 217. Pingback: Mcm Shop Korea
 218. Pingback: Mcm Boston
 219. Pingback: Mcm Parts
 220. Pingback: Ugg Outlet Cheap
 221. Pingback: toms outlet
 222. Pingback: toms outlet
 223. Pingback: ugg 新作
 224. Pingback: air jordan 激安
 225. Pingback: ugg 評判
 226. Pingback: Ugg Svizzera
 227. Pingback: Stivali Ugg Torino
 228. Pingback: Ugg Online Shop
 229. Pingback: Scarpe Ugg Outlet
 230. Pingback: Zoccoli Ugg
 231. Pingback: red louboutin men
 232. Pingback: アグ 評判
 233. Pingback: ugg激安
 234. Pingback: Mcm Korea Store
 235. Pingback: Ugg Chestnut
 236. Pingback: Stivali Simili Ugg
 237. Pingback: jumbo ugg boots
 238. Pingback: 3xl NBA Jerseys
 239. Pingback: Mcm Visetos
 240. Pingback: Zoccoli Ugg
 241. Pingback: Kobe Bryant Shoes
 242. Pingback: Mcm Boutique
 243. Pingback: Large Mcm Backpack
 244. Pingback: ugg 購入
 245. Pingback: Ugg Stivali Donna
 246. Pingback: Ugg Abbie
 247. Pingback: prada バッグ
 248. Pingback: Ugg Shipping
 249. Pingback: roshe run pas cher
 250. Pingback: ugg 仙台
 251. Pingback: XTreme NO Site
 252. Pingback: Mcm Backpack Brown
 253. Pingback: What Is Mcm Bag
 254. Pingback: Ugg Men
 255. Pingback: グッチ モト
 256. Pingback: Mcm Clutch Bags
 257. Pingback: Mcm Online Shop Uk
 258. Pingback: ugg ugg
 259. Pingback: Ugg Boots Store
 260. Pingback: ブーツ 秋冬
 261. Pingback: 偽物chanel財布
 262. Pingback: アグ サンド
 263. Pingback: Mcm Backpack Shop
 264. Pingback: ugg kenton
 265. )Do you seriously want to take your Visalus home business to a
  new level. Most of them are full of sugar and
  processed flour. For anybody who is scanning this report,
  I would guess that you are looking to register with Visalus and
  so are searching around for reputable information about
  Visalus Sciences.

 266. Pingback: Cheap Mcm Wallet
 267. Pingback: グッチ 池袋
 268. Pingback: designer shops
 269. Pingback: グッチ 材質
 270. Pingback: グッチ 男性
 271. Pingback: replica louboutin
 272. Pingback: グッチ zoo
 273. Pingback: Sacs boutique
 274. Pingback: グッチ ズー
 275. Pingback: Ugg Online Store
 276. Pingback: Stivali Ugg Online
 277. Pingback: Sac pas cher
 278. Pingback: Ugg Vendita
 279. Pingback: silvia fendi wiki
 280. Pingback: film chloe online
 281. Pingback: Ugg Modelli 2013
 282. Pingback: ray ban rb
 283. Pingback: fendi flats blue
 284. Pingback: prada suitcase
 285. Pingback: louboutin strass
 286. Pingback: givenchy tokyo
 287. Pingback: ugg sunburst black
 288. Pingback: ray ban wayfarer 2
 289. Pingback: アグ ミニ
 290. Pingback: ray ban 5206
 291. Pingback: ブーツ 素材
 292. Pingback: ugg 激安 本物
 293. Pingback: ugg バック
 294. Pingback: ugg サンダル
 295. Pingback: Mcm Video
 296. Pingback: Ugg Australia Ebay
 297. Pingback: ugg 安
 298. Pingback: ugg 画像
 299. Pingback: Spaccio Ugg
 300. Pingback: ugg 正規
 301. Pingback: cheap nike air max
 302. Pingback: north face outlet
 303. Pingback: Ugg Bergamo
 304. Pingback: バイマ アグ
 305. Pingback: ブーツ 靴
 306. Pingback: moncler polo mens
 307. Pingback: Mcm Bookbag Price
 308. Pingback: Ugg Mocassins
 309. Pingback: Ugg Boots Chestnut
 310. Pingback: ugg 神戸
 311. Pingback: Value
 312. Pingback: Mcm Bags On Sale
 313. Pingback: キッズ アグ
 314. Pingback: ugg made in
 315. Pingback: ugg jimmy choo
 316. Pingback: 秋ブーツ
 317. Pingback: 楽天市場 ugg
 318. Pingback: Outlet Ugg
 319. Pingback: Mcm Ele
 320. Pingback: FIFA 15 coins
 321. Pingback: ugg公式サイト
 322. Pingback: ugg 通販 本物
 323. Pingback: soldes sacs
 324. Pingback: soldes sacs
 325. Pingback: Sacs boutique
 326. Pingback: ugg 正規品
 327. Pingback: Ugg Dillards
 328. Pingback: Mcm Fashion
 329. Pingback: Ugg Ascot
 330. Pingback: uggとemu
 331. Pingback: ugg 日本
 332. Pingback: Mcm Bag Women
 333. Pingback: 2012 Ugg Boots
 334. Pingback: Ugg Boots
 335. Pingback: Ugg Rockville Ii
 336. Pingback: ブーツの中
 337. Pingback: Mcm Bag Women
 338. Pingback: Mcm Shopper
 339. Pingback: アグ 激安
 340. Pingback: Negozi Ugg Milano
 341. Pingback: Foto Ugg
 342. Pingback: chanel 財布
 343. Pingback: ugg 5854 pas cher
 344. Pingback: tiffany and co
 345. Pingback: 楽天 ブーツ
 346. Pingback: Tipo Ugg
 347. Pingback: Ugg Mini Button
 348. Pingback: womens uggs ebay
 349. Pingback: Ugg Stivali
 350. Pingback: Ugg Milano
 351. Pingback: ugg コピー
 352. Pingback: Ugg Milano Centro
 353. Pingback: women ugg jacket
 354. Pingback: women uggs
 355. Pingback: discount ugg boots
 356. Pingback: Ugg Italia Prezzi
 357. Pingback: アグugg
 358. Pingback: kate spade wallet
 359. Pingback: tiffany bracelet
 360. Pingback: Ugg Estivi
 361. Pingback: gucci bags
 362. Pingback: cheap beats by dre
 363. Pingback: timberland shoes
 364. Pingback: Mocassino Ugg
 365. Pingback: Ugg Cardy Prezzo
 366. Pingback: womens ugg size 7
 367. Pingback: ugg rylan
 368. Pingback: 冬 ブーツ
 369. Pingback: ugg グローブ
 370. Pingback: ugg gants pas cher
 371. Pingback: Stivali Stile Ugg
 372. Pingback: 中古chanel財布
 373. Pingback: アグugg
 374. Pingback: womens ugg size 10
 375. Pingback: Red Mcm Backpack
 376. Pingback: chanelの財布
 377. Pingback: ugg 色 人気
 378. Pingback: fendi boots sale
 379. Pingback: ugg 偽物 タグ
 380. Pingback: 良いブーツ
 381. Pingback: Ugg Sandals
 382. Pingback: Mcm In Australia
 383. Pingback: fendi bags women
 384. Pingback: ugg 偽物 楽天
 385. Pingback: Ugg Gloves Women
 386. Pingback: fendi jackets
 387. Pingback: chanel バッグ
 388. Pingback: Mcm Backpack Uk
 389. Pingback: Ugg Hat
 390. Pingback: Ugg Chestnut
 391. Pingback: アグ 公式
 392. Pingback: fitflops
 393. Pingback: Pulizia Ugg
 394. Pingback: Imitazioni Ugg
 395. Pingback: Ugg Bambina Outlet
 396. Pingback: E Bay Ugg
 397. Pingback: north face a0jn
 398. Pingback: north face taobao
 399. Pingback: north face tmail
 400. Pingback: 財布 プラダ
 401. Pingback: Ugg Australia Shop
 402. Pingback: fitflop singapore
 403. Pingback: ugg classic mini
 404. Pingback: Ugg Usa
 405. Pingback: Ugg Per Bambini
 406. Pingback: wow gold
 407. Pingback: agg ブーツ
 408. Pingback: 彼女のブーツ
 409. Pingback: gucci firenze sede
 410. Pingback: Ugg Sito Italiano
 411. Pingback: borse di gucci
 412. Pingback: 激安アグ
 413. Pingback: borse nere prada
 414. Pingback: moncler gamme bleu
 415. Pingback: blu tiffany
 416. Pingback: Ugg Women S
 417. Pingback: Ugg Official
 418. Pingback: moncler leather
 419. Pingback: ブーツ 格安
 420. Pingback: Ugg Outlet Ny
 421. Pingback: profumo tiffany
 422. Pingback: tiffany an co
 423. Pingback: Mcm Bag Australia
 424. Pingback: Mcm Stores
 425. Pingback: Ugg Per Bambina
 426. Pingback: Mcm Outlet Store
 427. Pingback: Mcm Bag Pack
 428. Pingback: Ugg Compra Online
 429. Pingback: Ugg Boots Italia
 430. Pingback: tiffany chiavi
 431. Pingback: Costo Stivali Ugg
 432. Pingback: north face 50k
 433. Pingback: moncler leica
 434. Pingback: lavorare in gucci
 435. Pingback: ugg100
 436. Pingback: prada outlet mall
 437. Pingback: Shop Mcm
 438. Pingback: nuova borsa prada
 439. Pingback: Ugg Paraorecchie
 440. Pingback: 雪靴 ugg
 441. Pingback: lampade tiffany
 442. Pingback: 心斎橋 アグ
 443. Pingback: shop gucci
 444. Pingback: アグ 色
 445. Pingback: tiffany solitari
 446. Pingback: pantaloni gucci
 447. Pingback: buyma ugg
 448. Pingback: Stivali Simili Ugg
 449. Pingback: prada borse pelle
 450. Pingback: gucci shoes men
 451. Pingback: versace prada
 452. Pingback: Ugg Australian
 453. Pingback: Ugg Dakota
 454. Pingback: ugg ハワイ店
 455. Pingback: What Is Mcm Bag
 456. Pingback: borse prada pelle
 457. Pingback: Mens Ugg Boot Sale
 458. Pingback: gucci borse 2012
 459. Pingback: Mcm Reviews
 460. Pingback: Mcm Wallet Online
 461. Pingback: Vendita Online Ugg
 462. Pingback: ブーツ
 463. Pingback: Mcm Wallet Sale
 464. Pingback: Stivali Ugg Outlet
 465. Pingback: prada uomo borse
 466. Pingback: Ugg Sparkle Boot
 467. Pingback: Offerte Ugg
 468. Pingback: nuove borse gucci
 469. Pingback: Cheap Mcm Bag
 470. Pingback: Mcm Black
 471. Pingback: borse della gucci
 472. Pingback: prada 2013 borse
 473. Pingback: Spaccio Ugg Italia
 474. Pingback: gucci online store
 475. Pingback: Ugg Eu
 476. Pingback: