Yogyakarta, Prambanan, treinreis Yogyakarta – Surabaya en Malang

Doordat Nathalie wat ziek was hebben we 31 juli niet veel gedaan. De meiden hebben de hele dag gezwommen en met een Indonesisch meisje contact gemaakt. ’s Avonds hebben we nog even wat gegeten en daarna was het al weer tijd om naar bed te gaan.

We moesten de volgende ochtend weer redelijk op tijd op omdat we opgeschoven excursies vandaag zouden doen. Na het ontbijt hebben we onze spullen gepakt en zijn we op pad gegaan met onze privé chauffeur die wij alle dagen tot onze beschikking hadden. Nana (onze chauffeur) regelde alles voor ons en reed zeer betrouwbaar in het drukke verkeer.

Hij heeft ons eerst naar het paleis van de Sultan gebracht. Voordat we hier aankwamen moesten we eerst dwars door Yogyakarta heen. Mocht je denken dat je alles gezien hebt in het verkeer dan is dat niets met wat we hier zagen. Alles ging kris kras door elkaar heen. Van auto’s, motoren, riksja’s en paard en wagen. Dat alles op het eerste oog allemaal goed is volgens mij een godswonder.

Paleis van de Sultan

Eenmaal aangekomen bij het paleis liep Nana met ons mee om alles voor ons te regelen. We moesten de toegangsbewijzen betalen en we kregen een gids mee. Nana vertelde mij dat ik na afloop de gids wat geld moest toe stoppen, maar die was na de tour net zo snel weg als dat hij voor ons stond. Op zich was de tour niet al te spectaculair, maar het was wel leuk om een keer gezien te hebben.

Na de tour liepen we het paleis uit en waar hij vandaan kwam weet ik nog steeds niet, maar Nana was er weer. Hij vroeg of wij nog de stad in wilden lopen en wees ons de weg. In de warmte zijn we met goede moed begonnen. Uiteraard werd er door de dames weer wat gemuit, maar dat was redelijk snel over.

We zijn vervolgens Marioboro Street ingelopen. Dit is de belangrijkste straat van Yogyakarta. Wat een gekkenhuis. Zoveel mensen en zoveel drukte heb ik zelfs met de Drie Dolle Dwaze dagen van de Bijenkorf nog niet meegemaakt. Er waren winkels in de gebouwen en aan de straatkant stonden allemaal marktkraampjes met een pad er tussen waar je elkaar net kon passeren. En vervolgens was er een smal weggetje gescheiden van de hoofdrijbaan waar alle riksja’s en paard met wagens reden. En op de hoofdrijbaan reden de auto’s en de motoren. Het was een kakafonie van geluid die na verloop van tijd wel op je begon in te werken. Verder waren sommige marktstandjes ook nog eens aan het kokkerellen, waardoor de combinatie van de kookkunsten, paarden en de uitlaatgassen nu niet echt bevorderlijk waren voor onze reukorganen. Gelukkig kwamen we bij een winkelcentrum aan en zijn we hier naar binnen gegaan. Tot grote vreugde van de meiden was daar een McDonalds en na het bekijken van de winkels in het winkelcentrum hebben we daar maar even wat gegeten. Overigens was dit wel het eerste winkelcentrum waar ik moderne westerse kleding zag in plaats van de veelal Indonesische stijlen.

Impressie Yogyakarta

Bij de McDonalds was het ook erg druk en vies en zijn daar we snel vandaan gegaan. Eerst hadden we bedacht om met een riksja naar de auto te gaan, maar dan moesten we er twee huren en ik had het gevoel dat we dan wel eens bedonderd zouden kunnen worden en daar had ik niet zoveel zin in. Met een mokkende Katja zijn we weer teruggelopen naar de auto waar Nana wederom weer als een duveltje uit een doosje tevoorschijn kwam om ons naar de volgende locatie te brengen.

Doordat we door het lopen in de warmte best moe waren geworden vielen we alle vier in de auto in slaap en de airco in de auto hielp daar ook redelijk aan mee. Wat een verademing die verkoeling. Het was misschien niet zo gezellig voor Nana, maar hij vond het allemaal niet zo erg en kon er wel om lachten. Nana heeft ons vervolgens naar de Prambanan gebracht. Deze reis duurde overigens in deze heksenketel gewoon nog 1,5 uur!

Eenmaal aangekomen moesten we eerst de auto ergens parkeren en moest er uiteraard parkeergeld betaald alleen niet van de belachelijke prijzen als in Nederland. Nana heeft ons helemaal naar de ingang gebracht en alles voor ons geregeld. Na het betalen van de toegangsbewijzen en nadat we een sarong om moesten konden we naar binnen. Ook hier was het net zoals bij de Borobodur een drukte van jewelste. Gelukkig was deze tempel wat ruimer omgezet en had meerdere torens waardoor het allemaal wat overzichtelijker was. Ook deze tempel was weer indrukwekkend en na het maken van foto’s en film materiaal zijn we weer rustig naar de uitgang gewandeld.

Prambanan

Zoals overal in de stad werden ook weer door de mensen allerlei souvenirs en andere troep aangeboden. De meiden wilden voor hun vrienden in Nederland nog wat leuks kopen. Met ieder 5000 rupiah (omgerekend € 0,32) op zak gingen ze op pad. Persoonlijk had ik niet verwacht dat ze iets zouden scoren, maar Katja kwam als eerste terug met 2 sleutelhangers voor 5000 rupiah. Marit dacht eerst slim te zijn en het geld in haar zak te houden, maar ik zei dat het voor een souvenir was. Vervolgens kwam Marit bij een verkoopster die verkocht Marit 3 sleutelhangers voor 5000 rupiah. Katja natuurlijk weer over de zeik en die is teruggelopen naar haar verkoopster en zei in haar beste Engels (en dat is beter dan wij hadden gedacht) dat haar zus verderop drie voor 5000 rupiah had gekregen. Vervolgens gaf de verkoopster haar nog een derde sleutelhanger. Zonder tussenkomst van ons hebben ze dit helemaal zelf geregeld. Toch wel knap in een land waar je de taal niet beheerst en waar de inwoners niet echt Engels praten.

Katja vond het vervolgens jammer dat er niet zo’n markt was als bij Borobodur. Wat Katja echter niet kon weten dat er bij de uitgang nog een hele Oosterse hal was (om even in zwarte markt taal te spreken). Als ik zeg dat er 25 eettentjes met allemaal koelkasten vol met drinken stonden dan lieg ik niet. En allemaal vragen of je wat komt kopen. Dat is dan wel weer jammer, maar gelukkig doen ze het allemaal en dan valt het niet zo op.

Markt Prambanan

Om richting de uitgang te lopen moest je wel over de markt lopen. Wel grappig om te zien dat de meeste kraampjes gewoon hetzelfde verkopen en nog voor dezelfde prijs ook. Na een blikje cola voor Naat en mij en een ijsje voor de meiden zijn we naar de uitgang gelopen. En geloof het of niet Nana stond er weer voordat wij ook maar enigszins konden zoeken. Snel naar de auto gelopen en met een rit van 2 uur voor de boeg zijn we maar om ons heen gaan kijken. We durfden geen van alle om nog te slapen. Dat zou best wel gênant geweest zijn. Omdat we hier toch erg dicht bij de evenaar zitten is het hier ook in 15 minuten donker. Dat is wel een aparte gewaarwording. Na onze autorit van 2 uur kwamen we weer veilig in het Sriti hotel. Snel de malaria pillen gepakt en zijn we wat gaan eten bij het Bond Café. Daar hadden we al twee dagen gegeten en die hadden ook lekker vlees en niet duur. Maar ja wat is niet duur in Indonesië? We hebben 4 hoofdgerechten, 4 cola, 2 grote bier en 2 voorgerechten. Alles bij elkaar en omgerekend waren we 37 euro kwijt?

Terug in het hotel hebben we onze tassen weer ingepakt en heb ik de rekening van het hotel betaald. Dit was ook een lachertje. Ik moest omgerekend 325 euro betalen voor 4 nachten en dan hebben we ook veel gedronken in het hotel. We hadden de eerste avond gegeten in het hotel en we hebben twee keer de was laten doen. Vervolgens is iedereen gaan slapen. Iedereen moest toch weer om 4 uur op. Nana zou er om half vijf zijn om ons naar het treinstation te brengen.

In plaats van het vliegtuig hadden we gekozen voor de trein. Dat is toch iets wat je moet meemaken in een land als dit vind ik. Op het station aangekomen moesten we voucher omwisselen wat best wel griezelig was aangezien wij dit bij een bureau hadden laten regelen. Maar tot op heden mijn complimenten. Kaartjes werden netjes uitgedraaid en we konden naar het perron. Uiteraard waren we weer veel te vroeg. Maar na een uur hangen op het station zijn we naar de trein gelopen. Op advies van het reisbureau zaten we in een exclusieve klasse vanwege de airco. Dit was een goede keuze. Buiten was het warm en binnen was het heerlijk koel. Sommige kregen het zelfs koud. Maar dat viel op zich wel mee.

Bloggen in de trein

Na een reis van 4,5 uur met de trein kwamen we iets later dan gepland aan in Surabaya. In de trein kon ik wel weer werken aan de volgende blog. op het station van Surabaya zouden we worden opgehaald door een chauffeur. Echter werd mijn eerste angst bevestigd. Er was geen chauffeur voor ons en alle taxi chauffeurs die dan lopen te leuren is niet fijn als je probeert het bedrijf te bellen dat alles voor ons geregeld had. Ik had het nummer van de chauffeur en die nam op, maar schrok dat er iemand Engels ging praten en zei dat hij het hoofdkantoor ging bellen. Aangezien ik dit telefoonnummer ook had ben ik gaan bellen. Helaas geen contact. Na meerdere telefoontjes naar de chauffeur die niet meer opnam begon ik wel nerveus te worden. Ik heb vervolgens nog een ander geprobeerd te bellen, maar ook dit werd niet opgenomen. Na een uur probeerde ik het nog een keer en werd er op het mobiele nummer van het hoofdkantoor gelukkig opgenomen. De persoon aan de telefoon was ook de persoon met wie ik alles via de mail had geregeld en die sprak Nederlands. Ik heb vervolgens uitgelegd dat er geen chauffeur was en hij vertelde dat hij meteen ging bellen om de chauffeur naar het station te laten komen. Uiteraard met 100.000 excuses.

Na ongeveer 15 minuten stond er een oud baasje voor mij en vroeg of wij de familie Bierman waren en naar Malang moesten. Ja zei ik en hij haalde zijn auto en we hebben onze rugtassen ingeladen en gingen op weg naar Malang. Onze chauffeur was niet de Nana die wij gewend waren in Magalang en Yogyakarta. Ik heb zelden een chauffeur meegemaakt die zo nerveus reedt. Alle acties waren hier te kort hier te lang. Wat een vreselijke man. Maar goed we zijn weer veilig aangekomen in Malang. Het grappige was dat onze chauffeur niet wist waar hij heen moest en dat mijn Google Maps moest helpen.

Aangekomen kon onze hotelmanager onze reservering niet vinden. Gelukkig was deze wel goed aangemeld biji Booking.com en liet dit dan ook zien. Nadat ze onze rugtassen naar de kamer hadden gebracht zijn wij ook naar de kamer gelopen. Op de kamer was het wel een tegenvaller. Na onze mooie kamer in Magalang was dit een redelijke (licht uitgedrukt) slechte kamer. Het rook er muf en de badkamer was vies. Verder was de kamer wel groot. De meiden gingen op pad naar het zwembad, maar daar zat allemaal alg in. Ze zijn toen gaan vragen of dit wel het zwembad was. Ja dit is het zwembad alleen deze is kapot. Met andere woorden de meiden konden niet zwemmen. Vervolgens wilde wij met onze telefoons op WiFi en die werkte ook niet omdat het cafe dicht was en die zou waarschijnlijk pas opengaan wanneer wij weer weg gingen.

Dit was een redelijk tegenvaller, maar we moesten het maar mee doen. Ik had echter op het station van Surabaya een internet abonnement afgesloten voor het kunnen mail met de instantie die voor ons de chauffeur had geregeld en kon dus snel op zoek naar een ander hotel. Want dat we hier niet wilde blijven was al redelijk snel een feit. Nadat ik de gegevens had van het hotel Tugu zijn we daar met de taxi naar toe gereden. Gelukkig was het niet ver en de mensen bij de receptie waren uitermate vriendelijk en vertelde ons dat er geen familie kamer beschikbaar was, maar dat we twee aparte kamers voor ons waren. Eigenlijk was alles beter dan wat we nu hadden dus hebben we het ondanks de hoge prijs wel aangenomen. We kregen als speciale aanbieding (?) ook het ontbijt erbij.

Snel ben ik met Katja en een chauffeur van het hotel naar het andere hotel gereden en heb ik alles daar afgehandeld en uitgelegd dat het zwembad voor de kinderen en het WiFi voor mijn werk de belangrijkste punten waren om naar een ander hotel te verhuizen. Uiteraard vonden ze dit zeer spijtig maar werd het wel begrepen. Ik heb als begrip 750.000 rupiah gegeven (ongeveer 47 euro), omdat ik het toch netjes wilden afhandelen. Vervolgens met Katja alle tassen in de auto gegooid en met gierende banden naar het Tugu hotel alwaar we in een weelde van luxe terecht kwamen. Had ik bij het organiseren maar meer naar mijn gevoel geluisterd, want toen stond dit hotel ook al op mijn verlanglijstje.

Eenmaal alle tassen op de verschillende kamers wilden we allemaal na het reizen wel weer even douchen. Na het douchen zijn we op het advies van Nathalie naar toko Oen gelopen. Dit is een oude toko met heel veel Nederlandse sferen. Erg leuk om te zien dat ze hier ook Nederlandse hapjes hebben. Althans het heeft de naam. Nadat we hier hebben gegeten hebben we een ijsje bij de McDonalds gehaald en zijn we weer terug naar het hotel gelopen en was het tijd om naar bed te gaan. De medewerker van het hotel had ons verteld dat we per kamer een gratis massage kregen. Ik heb deze in de spa gekregen en dat was heerlijk. Ik heb vervolgens nog een afzakkertje in de bar gehaald en ben lekker gaan slapen.

Toko Oen

We hadden afgesproken dat we de volgende dag een rustdag zouden houden aangezien het de laatste dagen redelijk druk was geweest en het reizen had er wel ingehakt. ’s Ochtends hebben de meiden lekker gezwommen en heb ik lekker de hele dag gewerkt voor een nieuwe klant. Ben wel weer lekker opgeschoten, omdat het internet lekker snel is in het hotel. Om twee uur had Marit haar Body Scrub uurtje in de spa en daar hebben we haar naar toe gebracht. Na een uurtje kwam Marit weer herboren terug.

Om 4 uur was het tea time en zijn we daar even wat gaan drinken. De meiden wilden weer zwemmen en Nathalie en ik liepen wat door het hotel. We kwamen vervolgens in een gang die naar een speciale locatie liep waar de medewerkers van het hotel een personeelsfeestje hadden. Toen we ons wilden omdraaien om terug te lopen werden we door een medewerker meegenomen naar het feestje. We vonden dat best wel vervelend, omdat we dit eigenlijk helemaal niet wilden. Maar deze medewerker die mij overigens mister Sander noemt was zo buitengewoon vriendelijk dat we wel de uitnodiging moesten aannemen.

Ik heb snel even de meiden opgehaald en we kregen echt van alles te proeven en het een was nog lekkerder dan het ander. Marit nog op de foto met de kinderen van de medewerkers en we hebben nog een tijdje staan praten met de medewerker en toen zijn we terug naar de kamer gegaan.

Voor Katja was het nu tijd voor haar sessie in de spa en die vond het ook heerlijk. Na de scrub sessie van Katja zijn we lekker gaan eten in het restaurant van het hotel. Hier ging wel wat verkeerd, omdat onze ober de Engelse taal niet zo machtig was. De meiden en ik hadden ons eten al op terwijl ze de zalm van Nathalie waren vergeten. Uiteraard 1000 x sorry en knikken en buigen. Maar goed dat kan gebeuren. Na het eten zijn de dames naar hun kamer gegaan en heb ik nog een drankje in de bar gedronken en ben ik ook naar bed gegaan.

De volgende dag zijn we lekker gaan ontbijten en daarna zijn we de stad ingelopen. Eerst zijn we over de markt gelopen met allemaal dieren. Het is maar goed dat Wakker Dier hier niets van weet, want dan zouden ze niet meer zeuren over de plofkip. Ik heb een filmpje geplaatst met een kleine impressie van de markt. Het was soms zo zielig dat zelfs ik medelijden kreeg. Op de markt hebben ze heel veel vogels, hamsters, muizen, kittens, honden en zelfs egels, apen en hagedissen (of iets dergelijks). Soms zaten de dieren in kleine hokjes en soms wel met velen in een bak. Het was best wel zielig.

Na de markt zijn we Malang ingelopen wat een minder ongeregeld zooitje is als in Yogyakarta, maar druk was het wel. Na het lopen waren de meiden wel weer klaar in de warmte en zijn we teruggelopen naar het hotel. De meiden zijn lekker gaan zwemmen en ik heb de blog afgeschreven.

De volgende blog zal waarschijnlijk in Bali verschijnen. Morgen vertrekken we naar de Bromo vulkaan en dan reizen we door naar Bali. Daar gaan we nog 9 dagen genieten van de luxe en komen vervolgens weer naar huis. Maar zover is het nog niet.

41,582 thoughts on “Yogyakarta, Prambanan, treinreis Yogyakarta – Surabaya en Malang”

  1. Mooi zo leuk om te horen. Het is soms wel een klus, maar het is ook leuk om te doen. Je ziet meteen de foto’s en filmpjes. Ik maak van de filmpjes korte filmpjes en die zet ik op Youtube en dan zet ik deze weer in de blog.

 1. Pingback: Mcm Catalog
 2. Pingback: Ugg Promo Codes
 3. Pingback: ugg bailey button
 4. Pingback: Hollister Sale
 5. Pingback: Mcm Backpack Uk
 6. Pingback: prada 2013 財布
 7. Pingback: cheap ugg boots uk
 8. Pingback: Mcm Backpack Cheap
 9. Pingback: Mcm Shop
 10. Pingback: gucci belt stores
 11. Pingback: Cheap Ugg Shoes
 12. Pingback: Ugg Shoes Outlet
 13. Pingback: Ugg Mini
 14. Pingback: Luggage Longchamp
 15. Pingback: Ugg Stivali Italia
 16. Pingback: Ugg Classic Short
 17. Pingback: Negozi Ugg Roma
 18. Pingback: Mcm Backpack Brown
 19. Pingback: burberry ニット
 20. Pingback: Scarpe Ugg Prezzo
 21. Pingback: Ugg Boot Store
 22. Pingback: Mcm Purse Prices
 23. Pingback: Wholesale Mcm Bags
 24. Pingback: Ugg Sandali
 25. Pingback: Ugg Borse
 26. Pingback: Outlet Ugg Italia
 27. Pingback: ugg classic short
 28. Pingback: Mcm Shopper
 29. Pingback: Mcm Shop
 30. Pingback: Ugg Uomo Milano
 31. Pingback: Ugg Australian
 32. Pingback: moncler coats sale
 33. Pingback: Outlet Ugg Milano
 34. Pingback: mens ugg slippers
 35. Pingback: ugg short boots
 36. Pingback: 夏 男 バッグ
 37. Pingback: coach outlet store
 38. Pingback: Cheap NFL Jerseys
 39. Pingback: Mcm Backpack Men
 40. Pingback: Stivali Tipo Ugg
 41. Pingback: Mcm Visetos
 42. Pingback: Ugg Shop On Line
 43. Pingback: moncler usa
 44. Pingback: burberry outlet
 45. Pingback: Mcm Pocketbooks
 46. Pingback: グッチ 公式
 47. Pingback: Ugg Ebay
 48. Pingback: Ugg Australia Ebay
 49. Pingback: Mcm London
 50. Pingback: Ugg Boot
 51. Pingback: ferragamo outlet
 52. Pingback: Ugg Company
 53. Pingback: Ugg Boots For Sale
 54. Pingback: chanel purses
 55. Pingback: Mens Ugg Boots
 56. Pingback: sports shoes shop
 57. Pingback: burberry 岡山
 58. Pingback: Ugg Winter 2013
 59. Pingback: ugg uk youtube 3d
 60. Pingback: Ugg Sale
 61. Pingback: Mcm Electronics
 62. Pingback: Ugg Coupon
 63. Pingback: Ugg Booys
 64. Pingback: ugg outlet baby
 65. Pingback: Mcm Outlet Store
 66. Pingback: Mcm Clutch Bag
 67. Pingback: Ugg Rockville
 68. Pingback: Ugg Mini Scontati
 69. Pingback: Ugg Collection
 70. Pingback: ugg sale rugby 95
 71. Pingback: Cheap Mcm Outlet
 72. Pingback: Mcm White Bag
 73. Pingback: gucci handbags
 74. Pingback: north face jackets
 75. Pingback: Ugg Boots Heels
 76. Pingback: timberland outlet
 77. Pingback: 夏バック
 78. Pingback: mcm sales
 79. Pingback: Mcm Handbags Sale
 80. Pingback: Ugg Spring 2013
 81. Pingback: Mcm Bagpack
 82. Pingback: Mcm Luggage Bags
 83. Pingback: Mcm Australia
 84. Pingback: Ugg Shoes For Sale
 85. Pingback: Black Ugg Boot
 86. Pingback: Ugg Pink
 87. Pingback: Mcm Jackets
 88. Pingback: Kids Ugg On Sale
 89. Pingback: ugg outlet online
 90. Pingback: ugg boots sale
 91. Pingback: Ugg Slippers Women
 92. Pingback: mcm usa ma
 93. Pingback: marc jacobs bags
 94. Pingback: louboutin world
 95. Pingback: burberry scarf
 96. Pingback: legend blue 11s
 97. Pingback: Care Kit Ugg
 98. Pingback: gucci shoes
 99. Pingback: ugg uk
 100. Pingback: ugg boots
 101. Pingback: uggs for cheap
 102. Pingback: Mont Blanc Pencil
 103. Pingback: coach purses
 104. Pingback: burberry 採用
 105. Pingback: ugg boots 5119
 106. Pingback: gucci belt
 107. Pingback: Gucci Luggage
 108. Pingback: Mcm Bags Vintage
 109. Pingback: Ugg Con Bottone
 110. Pingback: Ugg Stivali Bimba
 111. Pingback: Ugg Usati
 112. Pingback: Italia Ugg
 113. Pingback: mcm bookbag price
 114. Pingback: Mcm Cognac
 115. Pingback: Mcm Backpack Black
 116. Pingback: Ugg Su Ebay
 117. Pingback: cheap nike air max
 118. Pingback: timberland boots
 119. Pingback: nike air max 2014
 120. Pingback: Ugg Buy Online
 121. Pingback: Mcm München
 122. Pingback: Sale Mcm-bags.com
 123. Pingback: burberry レザー
 124. Pingback: cheap prada
 125. Pingback: prada outlet
 126. Pingback: Immagini Ugg
 127. Pingback: Negozio Ugg Milano
 128. Pingback: michael kors ad
 129. Pingback: prada outlet
 130. Pingback: prada outlet
 131. Pingback: Mcm Bags For Sale
 132. Pingback: Mcm Bags For Sale
 133. Pingback: prada outlet
 134. Pingback: Ugg Uomo Italia
 135. Pingback: Sand Ugg
 136. Pingback: Ugg 3161
 137. Pingback: prada for sale
 138. Pingback: louboutin bianca
 139. Pingback: dsw michael kors
 140. Pingback: Mcm Vintage
 141. Pingback: bailey button uggs
 142. Pingback: Mcm Buy Online
 143. Pingback: Ugg China
 144. Pingback: Furry Ugg Boots
 145. Pingback: Shop Mcm Bags
 146. Pingback: Low Ugg Boots
 147. Pingback: Women Ugg Boots
 148. Pingback: Mcm Bag Women
 149. Pingback: Legend Blue 11s
 150. Pingback: Ugg Kids Boo
 151. Pingback: Ugg Boot On Sale
 152. Pingback: legend blue 11s
 153. Pingback: Black Friday Ugg
 154. Pingback: Mcm Bag Replica
 155. Pingback: Mcm Backpack Uk
 156. Pingback: Mcm Discount
 157. Pingback: Mcm Purse
 158. Pingback: What Are Mcm Bags
 159. Pingback: Mcm Outlet Stores
 160. Pingback: Cheap Mcm Purses
 161. Pingback: ガガミラノ本
 162. Pingback: Ugg In Saldo
 163. Pingback: Mcm Leather Goods
 164. Pingback: トールブーツ
 165. Pingback: cheap prada
 166. Pingback: Ugg In Sconto
 167. Pingback: Ugg Scarpe Prezzo
 168. Pingback: Ugg Marroni
 169. Pingback: Buy Mcm Backpack
 170. Pingback: Sand Ugg Boots
 171. Pingback: Mcm White Backpack
 172. Pingback: jordan 11
 173. Pingback: Ugg Como
 174. Pingback: Mcm Bags Australia
 175. Pingback: Ugg Uomo Prezzo
 176. Pingback: Ugg Negozi Milano
 177. Pingback: Classic Ugg Tall
 178. Pingback: Ugg Triplet Button
 179. Pingback: michael kor coupon
 180. Pingback: Bag Mcm
 181. Pingback: Ugg Kids
 182. Pingback: Ugg Costi
 183. Pingback: Mcm Korea
 184. Pingback: Taglie Ugg
 185. Pingback: cheap prada
 186. Pingback: louboutin paris
 187. Pingback: Ugg Svizzera
 188. Pingback: cheap prada
 189. Pingback: Mcm Handbags Uk
 190. Pingback: Mcm Handbags Saks
 191. Pingback: ugg mini ugg
 192. Pingback: Mcm Mens Bags
 193. Pingback: Ugg Boots Classic
 194. Pingback: Mcm Travel Bags
 195. Pingback: Ugg Women Boots
 196. Pingback: Ugg Boots Short
 197. Pingback: nike lebron 11
 198. Pingback: Cheap Ugg Shoes
 199. Pingback: Nike free trail 5
 200. Pingback: Mcm Store Online
 201. Pingback: Brand Mcm
 202. Pingback: アグ 正規
 203. Pingback: Newest Ugg Boots
 204. Pingback: Mcm Black Bag
 205. Pingback: Ugg Kids Slippers
 206. Pingback: アグ楽天
 207. Pingback: french shoes
 208. Pingback: Mcm Backpack
 209. Pingback: burberry ズボン
 210. Pingback: Mcm Shopper Bag
 211. Pingback: ハワイでugg
 212. Pingback: Tory Burch 鞄
 213. Pingback: Mcm Munchen
 214. Pingback: Ugg Boots Caspia
 215. Pingback: Ugg Best Price
 216. Pingback: ハワイ アグ
 217. Pingback: ugg yahoo insolite
 218. Pingback: ugg 50 watts
 219. Pingback: Ugg A Poco Prezzo
 220. Pingback: Ugg Black
 221. Pingback: Mcm Outlet
 222. Pingback: Ugg Scarpe
 223. Pingback: ugg camel wear
 224. Pingback: Grey Ugg Slippers
 225. Pingback: Ugg Online Italia
 226. Pingback: Ugg 2014
 227. Pingback: Ugg Ebay Originali
 228. Pingback: Ugg Outlet
 229. Pingback: ugg pour homme xx
 230. Pingback: Ugg Spaccio
 231. Pingback: Kids Ugg Boot
 232. Pingback: ugg boots 32 imc
 233. Pingback: burberry outlet
 234. Pingback: ugg 通販 激安
 235. Pingback: Comprare Ugg
 236. Pingback: ugg soldes undiz
 237. Pingback: Ugg Online Sale
 238. Pingback: Ugg Store Milano
 239. Pingback: ugg 公式
 240. Pingback: ugg w classic mini
 241. Pingback: Stivali Ugg Usati
 242. Pingback: ada
 243. Pingback: Ugg Como
 244. Pingback: Ugg Boots Heels
 245. Pingback: ブーツ 価格
 246. Pingback: Mcm Cheap
 247. Pingback: Ugg Brooks
 248. Pingback: Ugg For Cheap
 249. Pingback: Pulizia Ugg
 250. Pingback: Mcm Elctronics
 251. Pingback: Ugg Costo
 252. Pingback: Stivali Come Ugg
 253. Pingback: Ugg Foto
 254. Pingback: Ugg Boots 2012
 255. Pingback: ugg enfant wiki en
 256. Pingback: Ugg Boots Online
 257. Pingback: ugg 東京
 258. Pingback: marc by 店舗
 259. Pingback: Mcm Mens Shoes
 260. Pingback: umall
 261. Pingback: Ugg Austr
 262. Pingback: Ugg On Sale
 263. Pingback: ugg ruban pas cher
 264. Pingback: mens uggs
 265. Pingback: アグ リボン
 266. Pingback: ugg new york 1984
 267. Pingback: ブーツ 楽天
 268. Pingback: Ugg Boots Warranty
 269. Pingback: New Ugg Slippers
 270. Pingback: Baby Boy Ugg Boots
 271. Pingback: Ugg Bambina Outlet
 272. Pingback: Ugg Prezzi
 273. Pingback: Vendita Ugg
 274. Pingback: umall
 275. Pingback: the saks channels
 276. Pingback: ブーツの通販
 277. Pingback: Ugg Bambina
 278. Pingback: Ugg Italia Saldi
 279. Pingback: Ugg Bailey Button
 280. Pingback: red louboutin men
 281. Pingback: small order
 282. Pingback: Ugg Australia 2013
 283. Pingback: toys aliexpress
 284. Pingback: umall
 285. Pingback: umall
 286. Pingback: Ugg Estivi
 287. Pingback: Ugg Zoccoli
 288. Pingback: ugg kenton
 289. Pingback: ugg 取り扱い
 290. Pingback: Mcm Munchen
 291. Pingback: ugg canada
 292. Pingback: Men Ugg Moccasins
 293. Pingback: Ugg Aus
 294. Pingback: Mcm Shoes Online
 295. Pingback: ar aliexpress
 296. Pingback: Mcm Cheap Backpack
 297. Pingback: Ugg Flip Flop
 298. Pingback: ada
 299. Pingback: burberry レザー
 300. Pingback: health aliexpress
 301. Pingback: Ebay Stivali Ugg
 302. Pingback: Ugg Bag
 303. Pingback: ugg バッグ
 304. Pingback: ru aliexpress
 305. Pingback: canada goose coat
 306. Pingback: Mcm Online Store
 307. Pingback: small order
 308. Pingback: Scarpe Ugg Prezzo
 309. Pingback: Ncaa Jerseys China
 310. Pingback: Mcm Bag Outlet
 311. Pingback: Ugg Viola
 312. Pingback: Ugg Classic Short
 313. Pingback: Ugg Mini Classic
 314. Pingback: Hollister
 315. Pingback: ugg gants longs
 316. Pingback: Ugg Bootd
 317. Pingback: Ugg Padova
 318. Pingback: ugg ブーツ 色
 319. Pingback: Ugg Boots Milano
 320. Pingback: Mcm Wholesale
 321. Pingback: Ugg Su Ebay
 322. Pingback: ugg replica u-boat
 323. Pingback: dakota ugg
 324. Pingback: Ugg Verona
 325. Pingback: Ugg Costo
 326. Pingback: Mcm Backpack Cheap
 327. Pingback: Vintage Mcm
 328. Pingback: Ugg Kids
 329. Pingback: Original Ugg Boots
 330. Pingback: ブーツ 値段
 331. Pingback: ブーツ 定番
 332. Pingback: ugg fille 40
 333. Pingback: moncler kids house
 334. Pingback: Vintage Mcm Bags
 335. Pingback: Ugg Ear Muffs
 336. Pingback: Ugg Saldi Online
 337. Pingback: ugg soldes 2014-18
 338. Pingback: Cheap Mcm Purses
 339. Pingback: ugg jimmy
 340. Pingback: NFL Jerseys
 341. Pingback: Ugg Online Shop
 342. Pingback: グッチ 花柄
 343. Pingback: christian loubitan
 344. Pingback: アグ ロゴ
 345. Pingback: ugg tall
 346. Pingback: Stivali Simili Ugg
 347. Pingback: uggstore
 348. Pingback: canada goose
 349. Pingback: Mocassini Ugg
 350. Pingback: Ugg Parma
 351. Pingback: french blue 7s
 352. Pingback: chanel 2014 新作
 353. Pingback: What Is Mcm Bag
 354. Pingback: アグ 格安
 355. Pingback: Online Mcm
 356. Pingback: Men Ugg Moccasins
 357. Pingback: ugg屋
 358. Pingback: Mcm London 2014
 359. Pingback: 3xl NBA Jerseys
 360. Pingback: chanel 激安 服
 361. Pingback: Mlb Shop Hats
 362. Pingback: Ugg Australia Ny
 363. Pingback: Ugg Kona
 364. Pingback: north face outlet
 365. Pingback: toms shoes
 366. Pingback: luxury shoes 2013
 367. Pingback: ブーツ 防水
 368. Pingback: Ugg Eu
 369. Pingback: Ugg Per Uomo
 370. Pingback: Classic Cardy Ugg
 371. Pingback: Taglie Ugg
 372. Pingback: ugg ピンク
 373. Pingback: cheap nike air max
 374. Pingback: Ugg Uomo
 375. Pingback: ugg sale for women
 376. Pingback: Ugg A Roma
 377. Pingback: Ugg Online Stores
 378. Pingback: Sito Ufficiale Ugg
 379. Pingback: Ugg Prezzi Bassi
 380. Pingback: Stivali Donna Ugg
 381. Pingback: アグ 日本
 382. Pingback: ugg ascot
 383. Pingback: Stivali Come Ugg
 384. Pingback: Ugg Verdi
 385. Pingback: Ugg Outlet
 386. Pingback: Ugg Bambina Online
 387. Pingback: ugg 子供
 388. Pingback: Ugg Estivi
 389. Pingback: ugg アグ
 390. Pingback: Ugg Boots Prezzi
 391. Pingback: 最新ブーツ
 392. Pingback: Ugg Cardy
 393. Pingback: Shop Ugg
 394. Pingback: Ugg Dove Comprarli
 395. Pingback: Nike Free Run 14
 396. Pingback: Ugg Roma
 397. Pingback: Ugg Store Online
 398. Pingback: Mcm Vintage
 399. Pingback: Boot Ugg
 400. Pingback: Shop Mcm Online
 401. Pingback: Ugg Bailey Button
 402. Pingback: Ugg Mini Classic
 403. Pingback: Prezzi Stivali Ugg
 404. Pingback: Ugg Caspia Sale
 405. Pingback: Ugg China
 406. Pingback: ugg 小物
 407. Pingback: アグ ボタン
 408. Pingback: グッチ 紋章
 409. Pingback: legend blue 11s
 410. Pingback: 新作シャネル
 411. Pingback: グッチ 星
 412. Pingback: ugg トール
 413. Pingback: エルメス 色
 414. Pingback: nike roshe run
 415. Pingback: ugg 梨花
 416. Pingback: toms outlet
 417. Pingback: Ugg Roslynn
 418. Pingback: Mcm In
 419. Pingback: Ugg Protector
 420. Pingback: Ugg Belcloud
 421. Pingback: Mcm Bookbag Price
 422. Pingback: ugg 福袋
 423. Pingback: Ugg Stivali Bimba
 424. Pingback: Mcm Coupons
 425. Pingback: dakota ugg
 426. Pingback: Ugg Baby
 427. Pingback: 東京 Tory Burch
 428. Pingback: Ugg Maschili
 429. Pingback: Ugg Kenly
 430. Pingback: chanel 長財布
 431. Pingback: お財布 chanel
 432. Pingback: Ugg Costi
 433. Pingback: Ugg 35
 434. Pingback: Ugg Boots Online
 435. Pingback: Ugg Grigi Bassi
 436. Pingback: Ugg Classic Tall
 437. Pingback: Ugg Sito Italiano
 438. Pingback: chanel 激安
 439. Pingback: 楽天 ugg 偽物
 440. Pingback: アグ セール
 441. Pingback: Ugg Sconto
 442. Pingback: Ugg A Roma
 443. Pingback: Ugg Bambina Online
 444. Pingback: ugg 安
 445. Pingback: E Bay Ugg
 446. Pingback: ugg ロング
 447. Pingback: グッチ 中古
 448. Pingback: Sacs boutique
 449. Pingback: グッチ 本社
 450. Pingback: soldes sacs
 451. Pingback: Sac pas cher
 452. Pingback: soldes sacs
 453. Pingback: エミュ アグ
 454. Pingback: グッチ 岡山
 455. Pingback: chanel新作財布
 456. Pingback: Outlet Ugg Roma
 457. Pingback: グッチ 裕三
 458. Pingback: Nuovi Ugg
 459. Pingback: prada suitcase
 460. Pingback: アグ セール
 461. Pingback: chloe brand wiki
 462. Pingback: givenchy gentlemen
 463. Pingback: ベビーugg
 464. Pingback: karen millen
 465. Pingback: Ugg Padova
 466. Pingback: Ugg Palermo
 467. Pingback: Vendita Ugg
 468. Pingback: Ugg Short
 469. Pingback: Sacs boutique
 470. Pingback: ugg 商品
 471. Pingback: Nike Tiempo
 472. Pingback: Ugg In Offerta
 473. Pingback: Ugg Uomo Milano
 474. Pingback: Magasins de luxe
 475. Pingback: ブーツ sale
 476. Pingback: soldes sacs
 477. Pingback: soldes sacs
 478. Pingback: ugg ブーツ 色
 479. Pingback: ugg 定価
 480. Pingback: Ugg Chocolate
 481. Pingback: Ugg Neonato
 482. Pingback: Ugg Mini
 483. Pingback: Sac pas cher
 484. Pingback: louis vuitton bags
 485. Pingback: kate spade outlet
 486. Pingback: marc jacobs bags
 487. Pingback: nike air max
 488. Pingback: nike free 5.0
 489. Pingback: グッチ 緑 赤
 490. Pingback: Sacs boutique
 491. Pingback: ugg 新色
 492. Pingback: Mcm Backpack Red
 493. Pingback: Ugg Negozi Italia
 494. Pingback: Stivali Ugg Saldi
 495. Pingback: Mcm Bags Wiki
 496. Pingback: グッチ 評判
 497. Pingback: nike air max 44
 498. Pingback: Mcm Bags White
 499. Pingback: Mcm Factory Outlet
 500. Pingback: ugg baby shower
 501. Pingback: Ugg Chestnut
 502. Pingback: Ugg Black Boots
 503. Pingback: アグ ピンク
 504. Pingback: Coupons For Ugg
 505. Pingback: Ugg In Offerta
 506. Pingback: FIFA 15 Coins
 507. Pingback: Mcm Backpacks
 508. Pingback: Ugg Stivali Saldi
 509. Pingback: ugg Italia
 510. Pingback: Costo Ugg Italia
 511. Pingback: Mcm Bag Australia
 512. Pingback: ブーツ 値段
 513. Pingback: Modello Ugg
 514. Pingback: 2014冬ブーツ
 515. Pingback: Oakley Sunglasses
 516. Pingback: ugg 激安 本物
 517. Pingback: Sac pas cher
 518. Pingback: soldes sacs
 519. Pingback: ugg かかと
 520. Pingback: 新作chanel財布
 521. Pingback: Sac pas cher
 522. Pingback: ブーツ 形
 523. Pingback: グッチ 人気
 524. Pingback: oakley sunglasses
 525. Pingback: ugg enfant xxy dvd
 526. Pingback: soldes sacs
 527. Pingback: ugg pink
 528. Pingback: ugg スリッパ
 529. Pingback: Ugg Ascot
 530. Pingback: ugg kaki nutrition
 531. Pingback: ugg 池袋
 532. Pingback: tiffany outlet
 533. Pingback: アグ 人気
 534. Pingback: ボタンブーツ