Bromo tour en Bali (eerste gedeelte)

Nou daar gaan we weer. Het heeft even geduurd, maar hier hebben we weer een blog van de afgelopen avonturen in Indonesië.

Na ons verblijf in het fantastische hotel Tugu in Malang werden we keurig opgehaald door een gids en een bestuurder. Onze tassen werden ingeladen en nadat we onze vriend Handy Delfts blauwe klompjes hadden gegeven en afscheid hadden genomen zijn we op pad gegaan. Handy stond met onze nieuwe gids te praten en heeft volgens mij gezegd dat hij ons goed moest behandelen omdat wij zijn vrienden waren.

Ik moet bekennen dat onze gids werkelijk alles voor ons deed. We kwamen niets te kort en hij regelde alles voor ons. Met een busje zijn we richting de Jargo tempel gereden. Dit was helaas niet zo indrukwekkend als de tempels die we eerder hadden gezien, maar goed genoeg om even wat foto’s te maken en wat filmpjes te maken. Hier werden onze spullen overgeladen op een open jeep. Wat wij namelijk niet wisten was dat de wegen die we nu gingen berijden zeer slecht waren. Na ons bezoekje aan de tempel zijn we op pad gegaan naar onze volgende stop. Dit was de Pelanggi waterval.

tempel_1

Hier aangekomen hebben we onze wandelschoenen aangetrokken en zijn we naar beneden gelopen. Dit was nog en aardige wandeling, maar eenmaal bij de waterval aangekomen was dit een indrukwekkend tafereel. Het is wel mooi om te zien wat water een kracht heeft. We zijn vervolgens helemaal naar de onderkant van de waterval gelopen. Hier kwam zoveel water  vrij dat je dan ook goed nat werd. Maar met de GoPro heb ik mooie filmpjes kunnen maken.

Na ons bezoek moesten we wel weer de berg oplopen. Na al onze inspanningen kon dit er ook nog wel even bij. Boven bij de jeep aangekomen zijn we weer verder gaan rijden. We gingen nu op pad naar de Bromo vulkaan.

Op een gegeven moment kwamen we na een hobbelige weg boven op een berg en konden we goed zien welke weg we gingen rijden. Onze gids vroeg of wij mondkapjes hadden. Wij keken elkaar aan omdat wij absoluut geen idee waarom dit nodig was. Onze gids is bij de laatste winkeltjes gaan vragen of ze hier nog mondkapjes hadden, maar die waren allemaal uitverkocht. We hebben vervolgens wat kleren uit onze rugtassen gehaald en die voor onze gezichten gebonden. Overigens hadden ze onze backpack rugtassen boven op het dak van de jeep vastgemaakt. Dat was echt grappig om te zien.

We zijn onze reis verder gaan vervolgen over een bospad naar beneden. Je komt hier ook veel jongens tegen die met cross motoren gaan crossen. Door al het verkeer komt er veel stof en zand omhoog. We begrepen nu ook waarom we mondkapjes nodig hadden. Beneden aangekomen kwamen we op een vlakte uit waar het zand niet wit was, maar zwart. Dit was duidelijk lava zand. We hebben even gestopt voor wat filmpjes en foto’s en zijn vervolgens over de vlakte naar ons hotel gereden. We zouden slapen in het Lava View Lodge. Volgens de berichten die wij hadden gelezen was dit niet allemaal even best, maar wij vonden het voor één nachtje een prima locatie.

We hebben even in het restaurant een lunch genuttigd en zijn vervolgens allemaal gaan douchen. We voelden ons zo verschrikkelijk vies na die hobbel rit in de jeep en al het zand en andere troep dat we dit er echt af wilden wassen.

Nadat we allemaal weer waren opgefrist waren zijn we even het dorpje ingelopen. We wilden wat drinken halen en kwamen zo bij een aantal winkeltjes uit. Dit was allemaal erg primitief, maar ze hadden bier en cola en voor de meiden Pop-Mie. Dit is een potje met Mie waar je warm water overheen doet en dan kan je dit opeten. Katja vindt dit erg lekker.

We zagen in een winkeltje ook allemaal mutsen en sjaals en handschoenen. We hadden voor onze reis wel meegekregen dat het behoorlijk koud kan zijn, maar dat je mutsen en sjaals nodig had leek ons wel erg overdreven. Maar aangezien dat ze erg goedkoop waren hebben we voor ons allemaal een muts en een sjaal gekocht. Als ik nu zeg dat een muts 10.000 rupiah is en dat ongeveer 0,63 euro cent is dan kan het er bijna niet voor gemaakt worden. Nadat we allemaal waren voorzien van een sjaal en muts moesten de meiden nog handschoenen hebben. Deze waren ook 10.000 rupiah. Het ging werkelijk waar nergens over. We dachten dat het meisje die de spullen verkocht een fout had gemaakt. Maar dat bleek later niet het geval te zijn.

Na het bezoekje aan het dorpje zijn we terug naar het hotel gelopen en hebben we even rust gepakt. Om een uur of zeven zijn we gaan eten. Het was nu echt een gekkenhuis in het restaurant, omdat alle bezoekers van het hotel gingen eten. Met live muziek was het nog gezellig ook. Na het eten wilden de dames nog even naar het winkeltje voor nog meer warme spullen. Bij het winkeltje aangekomen stond er een jongen en we dachten dat we nu meer moesten betalen, maar niks was minder waar. Ook nu betaalden we gewoon 10.000 rupiah. Met nog meer warme spullen zijn we terug naar het hotel gelopen. Het was nu ongeveer half negen en aangezien wij om half vier ’s ochtends opgehaald zouden we worden zijn we allemaal gaan slapen.

Na een korte maar goede nacht zijn we om 3 uur opgestaan. We hebben onze handbagage rugtassen gevuld met water en warme kleding. Vervolgens onze warme kleren aangetrokken en om kwart over drie stond onze nieuwe gids aan de deur om ons op te halen. Nadat we allemaal klaar waren zijn we naar de jeep gelopen. Gelukkig was het nu een dichte jeep en was deze iets comfortabeler. Met een rit van ongeveer één uur voor de boeg zijn we weer op pad gegaan. Onderweg kwamen er steeds meer jeeps op de weg. Het was gewoon een optocht naar boven toe. Naar het uitkijkpunt. Soms konden we optocht goed zien en dan zag je een sliert van koplampen de berg oprijden. Dat was wel leuk om mee te maken. Volgens onze gids rijden er in het hoogseizoen ongeveer 300 jeeps de berg op!

Uiteraard konden we niet helemaal naar boven rijden aangezien er meerdere jeeps waren aangekomen. We stonden echter wel redelijk bovenaan en moesten ongeveer 150 meter de berg oplopen. Ook hier waren weer allemaal winkeltjes en plekken waar je kon eten en drinken. Onze gids bracht ons naar een plek waar ik onder een hekje door moest kruipen, maar daar kon ik dan mijn statief neerzetten om alles te filmen en te fotograferen. En nu moesten we wachten. Ondertussen liep het achter ons helemaal vol met mensen. Wat een gekkenhuis. Uiteraard weer mensen (vooral fransen) die je van je plek proberen te duwen, maar dat ging niet lukken. Een Franse vrouw zei dat ze er voor betaald had. Ik zei dat ik er ook voor had betaald en dat ze maar vroeger had moeten opstaan. Het was wel grappig want ze ging mopperen in het Frans, maar gelukkig verstond ik dat en zei in het Frans dat ze op haar worden moest letten. Daar schrok ze van. Wel grappig dat mijn Franse les aan de andere kant van de wereld nog van pas kan komen.

We moesten nu gaan wachten op de zonsopgang waar we tenslotte voor waren gekomen. Gelukkig was het goed helder en konden we vreselijk veel sterren zien. Het was nu ook niet koud, maar dat ging het wel worden. Na verloop van tijd kwam heel langzaam de zon op en kwam de eerste gloed aan de horizon. Dit was mooi om te zien. Wat wel jammer was dat er ook tegelijk veel bewolking vanaf zee over de bergtoppen rolden. Soms was het zo dik dat je niks kon zien en soms waren ze ook weer zo weg. Er kwam nu ook meer en meer wind en die begon na een tijdje echt koud te worden. Met onze mutsen en sjaals om ging was het nog goed te doen. Maar voor de meiden werd het toch wel wat te koud, maar we konden nu eenmaal niet weggaan. We waren hier tenslotte vroeg voor opgestaan.

Op een gegeven moment kwam er meer en meer licht en werden de vulkanen fantastisch in het licht gezet. Dit was een echt mooi om te zien. Soms bleven flarden wolken om de vulkanen hangen en dan was het echt spookachtig.

Bromo Sunset

Nadat de zon was opgekomen hebben we onze spullen ingepakt en zijn we terug naar de jeep gelopen. Toen we naar boven reden was ik bang dat we bij vertrek nooit meer die berg af zouden komen met al die jeeps, maar dat ging allemaal redelijk vlot. Beneden op de vlakte aangekomen was het direct duidelijk waar de mondkapjes voor waren. Door alle jeeps stuift het lava zand vreselijk op. Dit was niet echt fijn, maar goed we moesten onze volgende avontuur nog voltooien.

Onze chauffeur parkeerde de jeep bij alle andere jeeps en vervolgens konden we door het mulle lava zand onze weg vervolgen naar de Bromo vulkaan. Dit was ongeveer een wandeling van 45 minuten. Om ons heen liepen mannen met paarden en vroegen aan ons of met een paard naar de vulkaan wilden. Op internet hadden we gelezen dat de paarde redelijk verwaarloosd worden en zeer hard aangepakt en dat het daarom beter was om gewoon te lopen. Dit hebben we ook gedaan. Na een flinke wandeling die wederom best wel weer intensief was kwamen we aan de voet van de Bromo vulkaan. Hier moesten we nog even 246 traptreden bedwingen om boven te komen en in de krater te kunnen kijken.

246 treden aar de Bromo

Boven aangekomen was de zwavellucht vreselijk. Zwaveldamp ruikt namelijk naar verrotte eieren en je moet er even doorheen en dan valt het wel mee. Daarnaast was het ook belangrijk hoe de wind stond. Boven nog even snel wat foto’s gemaakt en we zijn weer de trappen afgelopen. Beneden kwamen we onze gids weer tegen en zijn we terug naar onze jeep gelopen. Bij de jeep aangekomen zijn we netjes weer bij het hotel afgezet. We hebben net zoals alle andere toeristen eerst gaan ontbijten. Het was tenslotte nog maar half negen! Na het ontbijt hebben we allemaal heerlijk gedoucht aangezien we ons zo vreselijk vies voelden na alle stof en lava zand. Na het douchen hebben wij onze back packs weer ingepakt. Gelukkig nu met onze warme kleding weer onderin.

Tijdens het inpakken werd er bij ons op de deur geklopt en vertelde de gids dat onze chauffeur was gearriveerd voor onze rit naar het vliegveld van Surabaya. We hebben onze spullen ingeladen en zijn rond 10 uur gaan rijden. De rit duurde ongeveer 4 uur en was eerst rustig omdat we de bergen uit moesten rijden. Nadat we de bergen uit waren kwamen we op een grote weg die naar Surabaya liep. Jammer genoeg kwamen we veel te vroeg aan op het vliegveld waardoor we tot vervelens toe moesten wachten, maar ook dit hebben we weer overleefd.

Onze vlucht vertrok mooi op tijd en we landen dan ook met een uur tijdsverschil mooi op tijd op het vliegveld van Denpasar. Hier stond onze nieuwe chauffeur weer netjes op ons te wachten. Het was wel een cultuurschok na Sumatra en Java. Bali is echt een toeristeneiland. Veel reclame schermen en zelfs een Burger King. Onze chauffeur ging de auto halen en wij moesten even wachten. Toen de chauffeur met de auto aankwam hebben we onze spullen ingeladen en zijn naar ons nieuwe en laatste onderkomen gereden.

Wat we hier tegenkwamen hebben we nooit kunnen bedenken. Uiteraard wisten we dat we een villa hadden gehuurd, maar dat deze zo mooi en groot was een echte verrassing. De chauffeur was voor ons onderweg langs een McDonalds gereden waardoor onze honger gelukkig was gestild. We waren redelijk moe en zijn dan ook na een drankje lekker gaan slapen. Onze villa is voorzien van drie slaapkamers met ieder een eigen badkamer dus was het even zoeken waar en hoe iedereen ging slapen. Na enig familieberaad vond Marit het wel eng om alleen boven te slapen en hebben wij besloten om ook maar boven te gaan liggen. Aangezien we één slaapkamer op de begane grond hadden en twee boven. Onze slaapkamer heeft een balkon met uitzicht op zee. De meiden hadden een kamer aan de voorkant van het huis, maar konden wel vanuit hun kamer zo naar het dakterras lopen. Hier hadden ze ook een uitzicht op de zee. Daarnaast hadden we ons eigen privé zwembad en een tuin die zeker wel 50 meter lang is. De tuin had een trapje naar het zand waar de zee bij vloed bijna tegen de muur van de tuin aankwam. De zee heeft hier mooie grote golven en daar wordt door de surfers veel gebruik van gemaakt.

Na een goede nachtrust werden we mooi op tijd wakker voor een dagje niks doen. Ons ontbijt werd om half tien netjes voor ons geserveerd op ons terras. Uiteraard zijn we voor het ontbijt lekker gaan zwemmen in ons zwembad. Dat is toch wel een aparte gewaarwording om voor het ontbijt even een paar baantjes te zwemmen. Na het ontbijt zijn we weer gaan zwemmen. Het was vandaag niet zo mooi weer en ’s middags zijn we langs het strand gaan lopen. We hadden gelezen in het boek van het hotel dat er verder langs het strand een beach club zat waar ze ook een zwembad aanwezig was en waar je lekker kon chillen. Hier zijn we neergeploft en hebben we lekker wat gedronken en ’s avonds wat gegeten. Na een lange dag niks doen kwamen we moe maar voldaan weer in onze villa. Uiteraard nog even zwemmen en daarna lekker naar bed.

De volgende morgen hadden we via ons resort een excursie uit het boek geboekt en had ik expliciet gevraagd naar onze chauffeur die ons ook van het vliegveld had gehaald. Dit was een goede bestuurder en kwam bekwaam over.

Hij heeft ons gisteren alle toeristische punten laten zien waar wij heen wilden. Onze eerste stop was de zilver en goud smederijen in het dorpje Celuk. Het vervelende is echter het opdringen van de verkopers in dit soort gelegenheden. Aangezien dat mij behoorlijk tegenstaat ben ik ook niet bereid om iets te kopen. Ondanks dat ik mooie zaken lag liggen, maar als ik niet rustig kan kijken zonder dat er elke keer een verkoopster in mijn nek loopt te hijgen ben ik snel klaar. We zijn dan ook zonder wat te kopen de winkel weer uitgelopen en zijn we door Sandi (onze chauffeur) naar een winkel gebracht waar ze sarongs verkopen. Er was ons verteld dat je deze bij enkele tempels nodig kan hebben en dat ze op deze locaties voor veel geld worden verkocht. We wilden dat uiteraard niet en Sandi bracht ons naar een winkel waar ze ook nog door de plaatselijke bevolking werden geweven en bewerkt. Na het kopen van 4 sarongs en 4 sjerpen zijn we naar de volgende plek gereden. We hadden aan Sandi gevraagd of hij ons naar de Buddha to Buddha smederij kon brengen. Wij hadden natuurlijk al op internet allerlei berichten gelezen dat het niet echt was en dat het ook niet door deze smederij mocht worden gemaakt. Het leuke was dat je in de werkplaatsen kon kijken en dat ze ook echt mooie spullen maakten. Na de werkplaatsen zijn we naar de winkel gelopen en daar lagen veel armbanden, ringen en oorbellen die vreselijk veel op de Buddha to Buddha spullen leken.

BuddhatoBuddha

We hebben allemaal een armband uitgekozen en ik heb nog een ring gekocht. Aangezien de prijzen hier worden bepaald aan de hand van de zilverprijs was het niet echt duur wat we allemaal hadden gekocht. De armbanden van de meiden werden direct in de werkplaats nog verkort en Nathalie en ik hebben onze armband en ring laten polijsten. Die zagen er dan ook weer als nieuw uit. En als je ziet hoe snel ze dat allemaal doen. Echt leuk om te zien dat het inkorten van een armband in 15 minuten geregeld is. Wat wij niet wisten is dat ze alle armbanden hebben voorzien van het Buddha to Buddha logo. Wij dachten dat dit niet mocht, maar het ziet er toch echt uit. We hebben ’s avonds toch weer even op internet lopen zoeken en het blijkt dat meerdere zilver smederijen voor Buddha to Buddha werken waaronder de zilversmid waar we nu waren. Dus of het nu wel of niet mag dat blijft gissen.

Tempel_2

Na ons bezoek aan de (on)officiële Buddha to Buddha smederij zijn we naar de eerste tempel gereden. Wij dachten dat we hier voor het eerst onze sarong aan moesten, maar er waren geen ceremonies en dan is het niet noodzakelijk. Na een rondje om de tempel die wel indrukwekkend was zijn we weer rustig naar de auto gelopen.  Vergeet ik toch bijna de vertellen dat we voor de eerste tempel ook nog naar een koffieplantage zijn geweest Hier hebben we voor het eerst Luwak koffie gedronken. Dit verhaal is bij sommige wel bekent. De koffieboon groeit aan de boom en wordt door de Luwak (een kruising tussen een aap en een katachtige) gegeten. De koffieboon ondergaat een chemisch proces en wordt zonder aantasting weer in de ontlasting terug gevonden. Deze boon wordt gebrand en vervolgens wordt hier koffie van gemaakt. Ondanks dat het een vies verhaal is de koffie uitzonderlijk lekker. Ik heb voor de test een zak van 500 gram meegenomen.

Koffie proeven

Ons volgende tempelbezoek was er een met heel veel apen. Iets waar Marit ’s ochtends al buikpijn voor had. Gelukkig viel het allemaal wel mee en was onze gids hier vervelender dan de apen zelf. Zolang je laat zien dat je geen eten hebt dan komen ze niet naar je toe en zijn ze zelfs wat bang. Het was net voedertijd en het was erg leuk om te zien hoe de kleine aapjes aan hun moeder hangen. Verder waren we nog getuige van een gevecht tussen enkele apen. Het zijn namelijk drie kolonies van apen die rondom de tempel leven. En elke kolonie heeft één leider. Nu zijn er wel eens jonge apen die de baas van de kolonie van zijn troon willen stoten en dat levert af en toe een gevecht op. Na ons rondje lopen konden we op de foto met een slang (echt niet dus) of een grote vleermuis (ook niet dus). Vervolgens vertelde de gids (weer zo’n opdringerig type) dat we in haar winkeltje wat moesten kopen. Uiteraard is dit niet goed voor mijn irritatie niveau en ik was er dan ook weer snel klaar mee. Gelukkig zagen de meiden speldjes voor in je haar met bloemetjes. Ik vroeg wat de prijs en die was zo schrikbarend hoog dat ik direct de winkel uitliep. Ze schrik zo van de actie dat ze vroeg wat ik wilde betalen. Ik noemde een bedrag en ze ging er steeds boven zitten. Als deze vrouw had geweten hoe ik ben dan had ze dit niet gedaan. Ik liep wederom de winkel uit en wilde naar de auto lopen. Op dat moment zei ze dat mijn bedrag OK was en we hebben dan ook uit beleefdheid de speldjes gekocht. Na het kopen van de speldjes was ik er helemaal klaar mee en zijn we naar de auto gelopen.

Apen tempel

Na al onze excursies waren we behoorlijk hongerig geworden en ik vroeg aan Sandi of hij een restaurant wist. Aangezien we nog 1 onderdeel op onze excursie lijst hadden staan zijn we eerst daar naar toe gereden en heeft Sandi ons netjes bij een restaurant in Tanah Lot afgezet. Uiteraard moesten we hier ook weer entree betalen. Op Bali zijn ze iets creatiever met het regelen van de toeristische inkomsten. Mar goed dat weet je en de prijzen voor de entrees zijn niet zo hoog als in bijvoorbeeld in Frankrijk.

Tempel_in_zee

We hebben even lekker gegeten bovenop een klif bij de zee en daarna zijn we rustig gaan lopen naar de tempel. Het leek Volendam wel zo toeristisch is het hier. Maar goed dat was te verwachten. Volgens de reisgidsen is de zonsondergang erg mooi en daar hebben we dan ook maar even op gewacht. De meiden stonden op een paar rotsen vlakbij de zee die van eb naar vloed overging. Dit gaf zeer mooie taferelen op van de golven die kapot sloegen op de rotsen. Jammer genoeg hing er aan de horizon wat bewolking waardoor het laatste stukje zonsondergang helaas verloren ging. Toch was het weer erg leuk om allemaal mee te maken.

Brekende_golven

Sunset

Voor Katja zijn we speciaal over de markt gelopen (dat kan ook niet anders). De markt is zo opgesteld dat je er altijd langs moet lopen. Nog even wat lekkere dingen voor in onze villa gekocht en toen weer naar de parkeerplaats om Sandi te zoeken. Alleen is zoeken niet nodig, want net zoals met Nana in Yogyakarta sprong onze chauffeur snel op en begeleide ons naar de auto.

Tijdens de reis terug naar onze villa zijn we nog even langs de McDonalds gereden voor snel wat eten en in de villa aangekomen was iedereen best wel moe. Maar het was nog geen tijd om naar bed te gaan. Om half elf ging bij iedereen toch wel het licht uit en zijn we moe maar voldaan naar bed gegaan.

We hebben voor de laatste dagen in Indonesië een planning opgesteld om zoveel mogelijk te doen, maar ook om optimaal te rusten. Na al onze avonturen en excursies moeten we ook zien rust te pakken. Daarom is vandaag dan ook een rustdag waar iedereen kan doen wat hij wil. Naatje ligt te bakken in de zon en als het te warm wordt gaat ze lekker zwemmen. De meiden doen van alles. Dan weer naar het strand dan weer in het zwembad en dan zitten we even te internetten. En ik heb de ochtend maar even gebruikt om weer een blog te schrijven.

Onze planning is om morgen naar een wit strand te gaan in het zuiden van Bali (Nusa Dua). Dit is een redelijk exclusieve plek om van de zon te genieten, maar ik heb de meiden beloofd om met ze te gaan jetskiën. Maandag hebben we vermoedelijk weer een rustdag en dinsdag en woensdag gaan we weer op pad. Donderdag is onze laatste dag en dan blijven we waarschijnlijk ook lekker in onze villa om alles in te pakken en ons gereed te maken voor onze reis terug naar Nederland.

18,596 thoughts on “Bromo tour en Bali (eerste gedeelte)”

 1. Pingback: ugg boo
 2. Pingback: www ugg sale uk
 3. Pingback: Sac à Main France
 4. Pingback: ugg channel fake
 5. cheap joly identified those key [url=http://www.oblivionmovie.com.au/jag-judge-advocate-general-seasons-1-10-dvd-boxset.html]JAG (Judge Advocate General) Seasons 1-10 DVD Box set[/url] products as tablets and iphones

  The median price of a new home [url=http://www.oblivionmovie.com.au/iron-man-series-1-3-dvd-boxset.html]Iron Man Series 1-3 DVD [url=http://www.oblivionmovie.com.au/action-adventure.html]Action/Adventure[/url] Box Set[/url] is [url=http://www.oblivionmovie.com.au/films-collection.html]Films Collection[/url] more than 30 [url=http://www.oblivionmovie.com.au/sherlock-seasons-1-3-dvd-box-set.html]Sherlock Seasons 1-3 DVD Box Set[/url] percent higher than the median price [url=http://www.oblivionmovie.com.au/csi-miami-seasons-1-8-dvd-boxset.html]CSI Miami Seasons 1-8 DVD Box set[/url] for a re sale. This time around, between 2009 and 2010, housing contributed just 4 percent to the economy. Despite historically low mortgage rates, few Americans are prepared to buy a home as the economy fizzles and job growth is stagnant.

  [url=http://www.sd38careerprograms.ca/]Canada Goose Kensington Parka[/url]
  [url=http://www.metropolitansilverband.ca/]Canada Goose Sale[/url]
  [url=http://www.puppylovepets.co.uk/]North Face Outlet[/url]
  [url=http://www.mediterraneanweightloss.co.uk/]Abercrombie UK[/url]
  [url=http://www.wizlow.co.uk/]Louis Vuitton Outlet UK[/url]
  [url=http://www.bicestercomputers.co.uk/]Cheap Michael Kors Bags[/url]
  [url=http://www.funtimeoffers.co.uk/]Michael Kors Bags UK Sale[/url]
  [url=http://www.annapurnatrek.co.uk/]Michael Kors Outlet[/url]
  [url=http://www.bmcgrupp.eu/]polo ralph lauren pas cher[/url]
  [url=http://www.dsp-tuning.fr/]ralph lauren pas cher[/url]
  [url=http://www.esnfoot.fr/]hollister pas cher[/url]
  [url=http://www.soundplay.co.uk/]Michael Kors Outlet UK[/url]
  [url=http://www.team-passion.fr/]New Balance 574[/url]
  [url=http://www.team-passion.fr/]new balance pas cher[/url]
  [url=http://www.ledpx.fr/]new balance 574 pas cher[/url]
  [url=http://www.laurafish.co.uk/]North Face Outlet[/url]
  [url=http://www.car-loc.fr/]polo ralph lauren pas cher[/url]
  [url=http://www.thejournalofmedicine.co.uk/]North Face Outlet[/url]
  [url=http://www.townsendmusicgroup.co.uk/]north face jackets[/url]
  [url=http://www.datsblinds.co.uk/]Michael Kors outlet uk[/url]
  [url=http://www.twoworldsunited.co.uk/]Cheap Michael Kors[/url]
  [url=http://www.vsinteractive.co.uk/]http://www.vsinteractive.co.uk/[/url]
  [url=http://www.videokeepsakes.co.uk/]Hollister London[/url]
  [url=http://www.researchchems.co.uk/]Abercrombie Outlet[/url]
  [url=http://www.heapsgood.co.uk/]Burberry Outlet[/url]
  [url=http://www.clockworkopera.co.uk/]Burberry Outlet UK[/url]
  [url=http://www.ciprlearning.co.uk/]Burberry Scarf[/url]
  [url=http://www.sophia-couture.co.uk/]north face sale uk[/url]
  [url=http://www.ayscoughceramics.co.uk/]Hollister Outlet UK[/url]
  [url=http://www.vincent-wicky.fr/]ugg pas cher[/url]
  [url=http://www.jack-elam.co.uk/]North Face Outlet UK[/url]
  [url=http://www.sophia-couture.co.uk/]North Face jackets UK[/url]
  [url=http://www.jndq.ca/]north face canada[/url]
  [url=http://www.urbangospelnetwork.co.uk/]Abercrombie And Fitch outlet uk[/url]
  [url=http://www.rinalds.co.uk/]Michael Kors Outlet UK[/url]
  [url=http://www.slowfoodfast.ca/]new balance canada[/url]
  [url=http://www.sparkdev.co.uk/]new balance[/url]
  [url=http://www.paysagiste-paris.fr/]Isabel Marant sneakers[/url]
  [url=http://www.lovesailing.co.uk/]Isabel Marant Shoes[/url]
  [url=http://www.petsineurope.eu/]New Balance 574 Pas Cher[/url]
  [url=http://www.bowling-brno.eu/]New Balance Pas Cher[/url]
  [url=http://www.link-paintball.fr/]http://www.link-paintball.fr/[/url]
  [url=http://www.profdesportmarseille.fr/]http://www.profdesportmarseille.fr/[/url]
  [url=http://www.gay-coperet.fr/]http://www.gay-coperet.fr/[/url]
  [url=http://www.fabandfunky.co.uk/]Cheap Ugg Boots UK[/url]
  [url=http://www.justtaketime.co.uk/]Ugg Boots UK Sale[/url]
  [url=http://www.ivybridgefishguard.co.uk/]http://www.ivybridgefishguard.co.uk/[/url]
  [url=http://www.philipk.ca/]cheap dvd box sets[/url]
  [url=http://www.earsplit.co.uk/]Christian Louboutin Outlet UK[/url]
  [url=http://www.grandcirquederome.fr/]Louboutin pas cher[/url]
  [url=http://www.efc2014.fr/]Louis Vuitton Outlet[/url]
  [url=http://www.parliamentoffeathers.co.uk/]cheap beats by dre[/url]
  [url=http://www.azubi.co.uk/]cheap beats by dre uk[/url]
  [url=http://www.dave-lee.co.uk/]Hollister UK Outlet[/url]
  [url=http://www.uberco.co.uk/]Hollister outlet uk[/url]
  [url=http://www.linden-cottage.co.uk/]Abercrombie outlet uk[/url]
  [url=http://www.aquasanawater.co.uk/]Hollister Outlet Sale[/url]
  [url=http://www.night-bus-grenoble.fr/]Hollister Pas Cher France[/url]
  [url=http://www.restaurant-lavigne.fr/]Abercrombie Paris Pas Cher[/url]
  [url=http://www.colorsorter.fr/]Hollister France Pas Cher [/url]
  [url=http://www.click4flowers.co.uk/]Burberry Outlet UK[/url]
  [url=http://www.linebeaute.fr/]Isabel Marant Sneakers[/url]
  [url=http://www.paysagiste-paris.fr/]Isabel Marant sneakers, isabel marant etoile, isabel marant chaussures,boots isabel marant[/url]
  [url=http://www.samzara.fr/]Bottes UGG Pas Cher Femme, Homme & Enfant, UGGs Soldes en ligne[/url]
  [url=http://www.creativecontrol.ca/]http://www.creativecontrol.ca/[/url]
  [url=http://www.aero-sharp.ca/]Canada Goose Jackets Cheap[/url]
  [url=http://www.bentleycustomhomes.ca/]Canada Goose Jacket[/url]
  [url=http://www.celebritykitchen.ca/]Canda Goose Outlet[/url]
  [url=http://www.wildhorsesofalberta.ca/]Canada Goose Outlet Online[/url]
  [url=http://www.gobbledeebook.co.uk/]Canada Goose Jackets[/url]
  [url=http://www.americanbarandgrill.co.uk/]Canada Goose Sale UK[/url]
  [url=http://www.hillsroadhpc.co.uk/]Canada Goose Outlet UK[/url]
  [url=http://www.hbscalgary.ca/]Canda Goose Outlet[/url]
  [url=http://www.dynamiclogic.co.uk/]Ralph Lauren Outlet UK[/url]
  [url=http://www.craftlinx.co.uk/]Polo Ralph Lauren Outlet UK[/url]
  [url=http://www.lewishamlabour.co.uk/]Ralph Lauren Outlet UK[/url]
  [url=http://www.designer-petwear.co.uk/]Cheap Polo Ralph Lauren[/url]
  [url=http://www.banklink.co.uk/]http://www.banklink.co.uk/[/url]
  [url=http://www.typographic56.co.uk/]Ralph Lauren Outlet UK[/url]
  [url=http://www.avalon-beach-hotel.co.uk/]Hollister Boxing Day[/url]
  [url=http://www.nzca-elearning.org/]Polo Ralph Lauren Pas Cher[/url]
  [url=http://www.thefamilymahone.co.uk/]hollister outlet uk[/url]
  [url=http://www.mathieuguilbaud.fr/]Hollister France[/url]
  [url=http://www.mathieuguilbaud.fr/]Abercrombie pas cher[/url]
  [url=http://www.gtr-evolution.fr/]Hollister pas cher[/url]
  [url=http://www.isaax.fr/]Hollister Pas Cher[/url]
  [url=http://www.pinacotech.fr/]Hollister Pas Cher France[/url]
  [url=http://www.night-bus-grenoble.fr/]Hollister France[/url]
  [url=http://www.needonenow.co.uk/]Abercrombie And Fitch Outlet UK[/url]
  [url=http://www.visionet.fr/]Louis Vuitton Outlet France, Sacs Louis Vuitton Pas Cher Soldes[/url]
  [url=http://www.archweek.co.uk/]Michael Kors Outlet[/url]
  [url=http://www.eurofixings.co.uk/]Michael Kors Bags[/url]
  [url=http://www.welcometoyorkshire.co.uk/]Cheap Michael Kors Bags[/url]
  [url=http://www.walkwithapirit.co.uk/]UK Cheap Michael Kors Handbags[/url]
  [url=http://www.bieresetsaveurs.ca/]North Face Outlet[/url]
  [url=http://www.st-bartholomews.ca/]Cheap North face Jackets[/url]
  [url=http://www.avocatcharronbl.ca/]North Face Canada[/url]
  [url=http://www.europacker.co.uk/]http://www.europacker.co.uk/[/url]
  [url=http://www.aquasanawater.co.uk/]http://www.aquasanawater.co.uk/[/url]
  [url=http://www.mobilenext.co.uk/]http://www.mobilenext.co.uk/[/url]
  [url=http://www.reliantmarkingtools.co.uk/]http://www.reliantmarkingtools.co.uk/[/url]
  [url=http://www.dynamite-baits.co.uk/]http://www.dynamite-baits.co.uk/[/url]
  [url=http://www.talix.co.uk/]http://www.talix.co.uk/[/url]
  [url=http://www.younify.co.uk/]http://www.younify.co.uk/[/url]
  [url=http://www.bodyhealthdebate.co.uk/]http://www.bodyhealthdebate.co.uk/[/url]
  [url=http://www.salondesauteurs.fr/]Isabel Marant Sneakers Pas Cher[/url]
  [url=http://www.coffret-infini.fr/]http://www.coffret-infini.fr/[/url]
  [url=http://www.solutionwebmarketing.fr/]UGG Pas Cher[/url]
  [url=http://www.tripnloue.fr/]Hollister France Pas Cher[/url]
  [url=http://www.bistro-boeuf-framboise.fr/]New Balance Pas Cher[/url]
  [url=http://www.biojardinier.fr/]http://www.biojardinier.fr/[/url]
  [url=http://www.elleisforlove.co.uk/]Cheap Michael Kors Bags[/url]
  [url=http://www.coldwatersoul.co.uk/]Cheap Michael Kors Bags[/url]
  [url=http://www.n-m-c.co.uk/]dvds cheap uk[/url]
  [url=http://www.cvtax.org/]Australia DVD Box Set[/url]
  [url=http://www.oneten.ca/]Breaking Bad DVD[/url]
  [url=http://www.drugsreport.co.uk/]Louboutin Outlet UK[/url]
  [url=http://www.aabro.co.uk/]Louboutin Outlet UK[/url]
  [url=http://www.webevolveit.co.uk/]Cheap Louis Vuitton Bags[/url]
  [url=http://www.progecad.co.uk/]Louis Vuitton Outlet Uk[/url]
  [url=http://www.smbottawa.com/]Hollister Outlet UK[/url]
  [url=http://www.orbwebdesign.co.uk/]Michael Kors outlet uk[/url]
  [url=http://www.biojardinier.fr/]Isabel Marant Pas Cher[/url]
  [url=http://www.cfdesignz.co.uk/]Hollister UK[/url]
  [url=http://www.cmtsupplies.co.uk/]Abercrombie And Fitch UK[/url]
  [url=http://www.cambridgetheatrelondon.co.uk/]Hollister UK[/url]
  [url=http://www.promdressmarket.co.uk/]Hollister outlet[/url]
  [url=http://www.mopod.co.uk/]http://www.mopod.co.uk/[/url]
  [url=http://www.bobbysbus.co.uk/]Cheap Michael Kors Bags[/url]
  [url=http://www.y2media.co.uk/]Cheap Michael Kors[/url]
  [url=http://www.cdet.ca/]Michael Kors Outlet Canada[/url]
  [url=http://www.milomeadows.ca/]Michael Kors Outlet Canada[/url]
  [url=http://www.mustbesanta.ca/]ugg canada[/url]
  [url=http://www.kitchubb.ca/]UGG Boots Outlet Canada[/url]
  [url=http://www.karinesilva.ca/]ugg boots canada[/url]
  [url=http://www.orpi-residence2000.fr/]new balance pas cher[/url]
  [url=http://www.getiblog.fr/]New Balance Pas Cher[/url]
  [url=http://www.weddingdaybliss.co.uk/]canada goose outlet[/url]
  [url=http://www.inspectionsgroup.ca/]http://www.inspectionsgroup.ca/[/url]
  [url=http://www.bestcarecanada.ca/]canada goose outlet[/url]
  [url=http://www.prorelief.ca/]New Balance Canada[/url]
  [url=http://www.horoskop-schuetze.eu/]http://www.horoskop-schuetze.eu/[/url]
  [url=http://www.horoskop-stier.eu/]http://www.horoskop-stier.eu/[/url]
  [url=http://www.hemelenaarde.eu/]http://www.hemelenaarde.eu/[/url]
  [url=http://www.h2oplus.co.uk/]http://www.h2oplus.co.uk/[/url]
  [url=http://www.greensidecommunity.co.uk/]Canada goose outlet uk[/url]
  [url=http://www.treasuresrevealed.co.uk/]Canada goose outlet[/url]
  [url=http://www.delishdish.co.uk/]Canada goose outlet uk[/url]
  [url=http://www.realityfactory.ca/]http://www.realityfactory.ca/[/url]
  [url=http://www.charliesband.co.uk/]moncler outlet[/url]
  [url=http://www.cityofnb100.ca/]Polo Ralph Lauren Canada[/url]
  [url=http://www.gamecensus.ca/]Ralph Lauren Canada[/url]
  [url=http://www.on-screen.ca/]http://www.on-screen.ca/[/url]
  [url=http://www.guelphequestrian.ca/]http://www.guelphequestrian.ca/[/url]
  [url=http://www.descalso.ca/]Ralph Lauren Canada Outlet[/url]
  [url=http://www.trevormack.ca/]polo Ralph Lauren Outlet Canada [/url]
  [url=http://www.mphasisbfl.co.uk/]Hollister outlet uk[/url]
  [url=http://www.namo.fr/]Hollister pas cher[/url]
  [url=http://www.sabineflowers.fr/]Hollister france[/url]
  [url=http://www.alexelena.fr/]http://www.alexelena.fr/[/url]
  [url=http://www.moorlandshousing.co.uk/]http://www.moorlandshousing.co.uk/[/url]
  [url=http://www.masterdance.co.uk/]http://www.masterdance.co.uk/[/url]
  [url=http://www.amazonails.co.uk/]Oakley outlet uk[/url]
  [url=http://www.furtherpages.co.uk/]Canada Goose Outlet UK[/url]
  [url=http://www.donfrancisco.co.uk/]Cheap Canada Goose[/url]
  [url=http://www.driftone.co.uk/]Canada Goose UK Sale[/url]
  [url=http://www.activemotion.co.uk/]Cheap Ugg Boots UK[/url]
  [url=http://www.monitorpress.co.uk/]UGGS Boots UK Sale[/url]
  [url=http://www.higherpages.co.uk/]Cheap Ugg Boots Sale[/url]
  [url=http://www.ib-group.ca/]http://www.ib-group.ca/[/url]
  [url=http://www.rollwayhops.ca/]Canada Goose Outlet[/url]
  [url=http://www.gjthemes.ca/]Canada Goose Outlet[/url]
  [url=http://www.kdesign.ca/]cheap Canada Goose[/url]
  [url=http://www.fashionbuzz.fr/]http://www.fashionbuzz.fr/[/url]
  [url=http://www.jetztundweg.de/]http://www.jetztundweg.de/[/url]
  [url=http://www.fifaediting.de/]http://www.fifaediting.de/[/url]
  [url=http://www.aegt.de/]http://www.aegt.de/[/url]
  [url=http://www.quanteam.de/]http://www.quanteam.de/[/url]
  [url=http://www.mozapix.fr/]http://www.mozapix.fr/[/url]
  [url=http://www.navereau.ca/]http://www.navereau.ca/[/url]
  [url=http://www.princeofwales.ca/]Michael Kors Outlet Canada[/url]
  [url=http://www.richardbeynon.ca/]Cheap Michael Kors Canada[/url]
  [url=http://www.trafalgarschool.ca/]Michael Kors Canada[/url]
  [url=http://www.dreamotion.ca/]Ugg Boots Canada[/url]
  [url=http://www.herchallengeyourchallenge.ca/]UGG Canada[/url]
  [url=http://www.lindagriffiths.ca/]cheap uggs canada[/url]
  [url=http://www.securitieslawportal.ca/]UGG Canada Outlet[/url]
  [url=http://www.phoenixfootball.co.uk/]Hollister Outlet UK Sale, Cheap Abercrombie And Fitch Clothing Sale UK London[/url]
  [url=http://www.martialforce.co.uk/]Hollister UK Outlet Sale[/url]
  [url=http://www.trmvs.co.uk/]Hollister UK Outlet[/url]
  [url=http://www.namo.fr/]Hollister Pas Cher[/url]
  [url=http://www.digls.co.uk/]Burberry Scarf Sale[/url]
  [url=http://www.amscquebec.ca/]Canada Goose Jackets Outlet[/url]
  [url=http://www.kindlepress.co.uk/]Ralph Lauren Cheap UK[/url]
  [url=http://www.gig-uk.co.uk/]Ralph Lauren Polo Shirts UK Outlet[/url]
  [url=http://www.tslmarketing.co.uk/]Hot Beats By Dre[/url]
  [url=http://www.mozapix.fr/]Chaussure Louboutin Pas Cher[/url]
  [url=http://www.onvizi.co.uk/]cheap golf clubs[/url]
  [url=http://www.phats.co.uk/]wholesale golf clubs[/url]
  [url=http://www.dcviews.co.uk/]golf clubs for sale[/url]
  [url=http://www.danceloft.co.uk/]cheap golf clubs[/url]
  [url=http://www.iremo.eu/]discount golf clubs[/url]
  [url=http://www.suzart.us/]wholesale golf clubs[/url]
  [url=http://www.vi360.us/]golf clubs for sale[/url]
  [url=http://www.payperclicknow.com/]discount golf clubs[/url]
  [url=http://www.chrisschenk.ca/]wholesale golf clubs[/url]
  [url=http://www.saebc.org/]wholesale golf clubs[/url]
  [url=http://www.urskillz.org/]cheap golf clubs[/url]
  [url=http://www.golfshoppingsale.com/]wholesale golf clubs[/url]
  [url=http://www.mbresource.com/]http://www.mbresource.com/[/url]
  [url=http://www.kdtc.ca/]http://www.kdtc.ca/[/url]
  [url=http://www.speedsafe.co.uk/]Cheap Ralph Lauren Polo Shirts[/url]
  [url=http://www.iafc.co.uk/]Ralph Lauren Polo Shirts UK Outlet[/url]
  [url=http://www.inanglia.co.uk/]Cheap UGGS UK[/url]
  [url=http://www.eye-gaze.co.uk/]cheap ugg boots[/url]
  [url=http://www.dynamicseoservices.co.uk/]Michael Kors Outlet Store UK[/url]
  [url=http://www.hirelimomiltonkeynes.co.uk/]Michael kors uk outlet[/url]
  [url=http://www.nokomisclothing.ca/]Michael Kors Canada Outlet[/url]
  [url=http://www.quarringtonartsociety.ca/]Michael kors outlet online canada[/url]
  [url=http://www.eprofeel.co.uk/]Louis Vuitton Outlet UK[/url]
  [url=http://www.globalyou.co.uk/]Louis Vuitton sale UK[/url]
  [url=http://www.ky8.co.uk/]http://www.ky8.co.uk/[/url]
  [url=http://www.bayrou92.fr/]http://www.bayrou92.fr/[/url]
  [url=http://www.buildersdorset.co.uk/]Michael kors outlet uk[/url]
  [url=http://www.angleseyagewell.co.uk/]Michael kors sale uk[/url]
  [url=http://www.babysimple.co.uk/]cheap ugg boots[/url]
  [url=http://www.gardinerplumbing.co.uk/]North face Jackets Outlet UK[/url]
  [url=http://www.soul2solewhitby.co.uk/]North Face Outlet UK[/url]
  [url=http://www.celsiusconsulting.co.uk/]http://www.celsiusconsulting.co.uk/[/url]
  [url=http://www.mycarhire-italy.co.uk/]Oakley Sunglasses UK[/url]
  [url=http://www.myheartexposed.co.uk/]Oakley Outlet uk[/url]
  [url=http://www.meljamesltd.co.uk/]Ralph Lauren Sale UK[/url]
  [url=http://www.emanuelensemble.co.uk/]Sale Ralph Lauren Polo Shirts UK Outlet[/url]
  [url=http://www.valoggia-linguistics.ca/]Ralph Lauren Canada[/url]
  [url=http://www.blueribboncatering.ca/]Polo Ralph Lauren Canada[/url]

 6. Pingback: Outlet Stivali Ugg
 7. Pingback: uggs town shoes
 8. Pingback: Mcm Backpack Cheap
 9. Pingback: ugg eliott review
 10. Pingback: women's mbt wave
 11. Pingback: ugg hannen zappos
 12. Pingback: mbt sensatemp
 13. Pingback: ugg dubai 1.20
 14. Pingback: ugg botas brasil
 15. Pingback: skechers like mbt
 16. Pingback: Ugg Scontati
 17. Pingback: Mcm Online Sale
 18. Pingback: Ugg Negozi Roma
 19. Pingback: mbt mens meli
 20. Pingback: ugg haute ou basse
 21. Pingback: Ugg Bambina
 22. Pingback: Newest Ugg Boots
 23. Pingback: Cheap Oakelys
 24. Pingback: mbt sport men
 25. Pingback: Ugg Baby Boots
 26. Pingback: have a peek here
 27. Pingback: check my blog
 28. Pingback: Ugg Mini Ebay
 29. Pingback: Ugg Australia
 30. Pingback: mbt store germany
 31. Pingback: Ebay Ugg
 32. Pingback: Mcm Elect
 33. Pingback: mbt plants ireland
 34. Pingback: coach outlet
 35. Pingback: skechers mbt style
 36. Pingback: ugg 写真
 37. Pingback: ugg 水
 38. Pingback: mbt shoes atlanta
 39. Pingback: polo ralph Laure
 40. Pingback: jordans for sale
 41. Pingback: mbt unono
 42. Pingback: Ballerine Ugg
 43. Pingback: mbt tembea grey
 44. Pingback: Ugg Stivali Prezzo
 45. Pingback: Stivali Ugg Roma
 46. Pingback: fifa 15 coins
 47. Pingback: mbt rafiki sale
 48. Pingback: 2014 ブーツ
 49. Pingback: FIFA 15 coins
 50. Pingback: Ugg Boots Mens
 51. Pingback: cheap air max
 52. Pingback: mbt sport 2 pink
 53. Pingback: Mcm Electronics
 54. Pingback: cheap nfl jerseys
 55. Pingback: Scarpe Ugg Prezzo
 56. Pingback: mbt fumba review
 57. Pingback: mbt beef broth buy
 58. Pingback: oreo 4s
 59. Pingback: air max run shoes
 60. Pingback: Mcm Outlet Stores
 61. Pingback: Ugg Baby
 62. Pingback: Calzature Ugg
 63. Pingback: Mcm Berlin
 64. Pingback: Ugg Mini Boots
 65. Pingback: LeBron 11 shoes
 66. Pingback: Ugg In Offerta
 67. Pingback: Ugg Bag
 68. Pingback: Punti Vendita Ugg
 69. Pingback: gucci white bag
 70. Pingback: 価格 ブーツ
 71. Pingback: Ugg Con Bottoni
 72. Apart from this you also earn through your commissions as
  an person and as a member of a crew. Sweet diet snack:
  sweet potato You may be watching your carbohydrate intake, but
  my experience is that healthy carbohydrates help me stick to
  a diet, feel better, think more clearly, and have the energy
  I need to exercise. Ryan Blair is the CEO and is the embodiment of the Vi – Salus vision.

 73. Pingback: ugg 名古屋
 74. Pingback: Ugg Milano Outlet
 75. Pingback: ugg 正規店
 76. Pingback: Ugg Store Italia
 77. Pingback: ugg 個人輸入
 78. Pingback: Outlet Ugg
 79. Pingback: ugg愛用芸能人
 80. Pingback: mbt store jp
 81. The Vi – Salus is not in the run ofpublicity like the other health products that excites the people and ready togo,
   but that die away in few weeks because they are physically very difficult tokeep up.
  Most of them are full of sugar and processed flour.
  Well, mainly because it is tricky to differentiate your products and solutions from other providers this sort of as Herbalife, Pharmanex, Usana,
  Noni, or any of the other hundreds of herbal supplement Multi level marketing companies about the planet.

 82. Pingback: 2013 Ugg Boots
 83. Pingback: アグ 子供
 84. Pingback: mbt masai sko
 85. Pingback: mbt skor wiki
 86. Pingback: mbt maliza women
 87. Pingback: Mcm Black Bag
 88. Pingback: mens mbt tariki
 89. Pingback: Ugg Baby
 90. Pingback: 123
 91. Pingback: Mcm Leather Goods
 92. Pingback: cheap lebron shoes
 93. Pingback: ugg america
 94. Pingback: Mcm Video
 95. Pingback: ugg グレー
 96. Pingback: Ugg Alti
 97. Pingback: ugg 店舗 福岡
 98. Pingback: Ugg Trieste
 99. Pingback: Mcm Clothes
 100. Pingback: Mcm Red Backpack
 101. Pingback: buy wow gold
 102. Pingback: gw2 gold
 103. Pingback: Prezzo Ugg
 104. Pingback: nike jordan 5
 105. Pingback: jordan 3
 106. Pingback: nike shox outlet
 107. Pingback: sapatos vans
 108. Pingback: mike air max
 109. Pingback: nike shop online
 110. Pingback: Sito Ugg Australia
 111. Pingback: Mcm Sloane Street
 112. Pingback: abercrombie df
 113. Pingback: Ugg Uomo Milano
 114. Pingback: Givenchy outlet uk
 115. Pingback: jordan baloncesto
 116. Pingback: moda nike air max
 117. Pingback: nike shoes jordan
 118. Pingback: gucci botas
 119. Pingback: jordan retro 2
 120. Pingback: air jordan retro 6
 121. Pingback: ghd precio
 122. Pingback: adidas reloj
 123. Pingback: adidas historia
 124. Pingback: oulet mbt
 125. Pingback: retro jordan 1
 126. Pingback: vans colombia
 127. Pingback: air max turbulence
 128. Pingback: nike run
 129. Pingback: jordan 13
 130. Pingback: ugg ハワイ店
 131. Pingback: botas mbt
 132. Pingback: face north
 133. Pingback: hdmi auto switch
 134. Pingback: cheap ipad cover
 135. Pingback: best hdmi switch
 136. Pingback: store nike españa
 137. Pingback: fragancias gucci
 138. Pingback: nike 2014 mujer
 139. Pingback: Ugg Fucsia
 140. Pingback: Moncler Chaquetas
 141. Pingback: nike.com airmax
 142. Pingback: Ugg Bambina Ebay
 143. Pingback: logotipo de gucci
 144. Pingback: monederos gucci
 145. Pingback: zapatos jordan air
 146. Pingback: ghd planchas pelo
 147. Pingback: tiendas puma chile
 148. Pingback: outlet louboutin
 149. Pingback: timberland boots
 150. Pingback: tiffany australia
 151. Pingback: jordan retro 10
 152. Pingback: Mcm Wholesale
 153. Pingback: jordan v
 154. Pingback: nike running 3.0
 155. Pingback: abercrombie madrid
 156. Pingback: air máx 1
 157. Pingback: flyknit roshe run
 158. Pingback: Stivali Simil Ugg
 159. Pingback: Mcm Coupons
 160. Pingback: comprar adidas
 161. Pingback: nike air max ltd 3
 162. Pingback: Ugg Australiani
 163. Pingback: Mcm Promo Code
 164. Pingback: comprar ropa gucci
 165. Pingback: nike mujer baratas
 166. Pingback: gucci ropa hombre
 167. Pingback: rouge louboutin
 168. Pingback: Mcm Korea
 169. Pingback: coach significado
 170. Pingback: venta plancha ghd
 171. Pingback: handbags
 172. Pingback: adidas classics
 173. Pingback: Stivali Ugg Saldi
 174. Pingback: air max 80
 175. Pingback: fotos de adidas
 176. Pingback: roshe run wei脽
 177. Pingback: adidas firebird
 178. Pingback: mallas adidas
 179. Pingback: venta plancha ghd
 180. Pingback: adidas puntero
 181. Pingback: a & fitch
 182. Pingback: adidas football
 183. Pingback: predator adidas
 184. Pingback: adidas
 185. Pingback: ghd comprar
 186. Pingback: Ugg Stivali Saldi
 187. Pingback: modelos air jordan
 188. Pingback: abercrombie fitch
 189. Pingback: Ugg Usati
 190. Pingback: Sneakers Ugg
 191. Pingback: las retro jordan
 192. Pingback: グッチ 前身
 193. Pingback: shoes jordan
 194. Pingback: nike free run 44.5
 195. Pingback: nike free schuhe
 196. Pingback: Taglie Ugg
 197. Pingback: nike air max blau
 198. Pingback: Ugg Offerta
 199. Pingback: Ugg Falsi
 200. Pingback: Ugg Grigi Bassi
 201. Pingback: celine長財布
 202. Pingback: Hermes handbags uk
 203. Pingback: Stivali Ugg Online
 204. Pingback: Mcm Collection
 205. Pingback: Ugg Bimbi
 206. Pingback: Ugg Triplet Button
 207. Pingback: Ugg Tall
 208. Pingback: Ugg Zoccoli
 209. Pingback: Prezzi Ugg
 210. Pingback: Mcm Luggage Bags
 211. Pingback: Scarpe Ugg Donna
 212. Pingback: Ugg Guanti
 213. Pingback: Replica Wallet
 214. Pingback: mbt online spain
 215. Pingback: Ugg Colori
 216. Pingback: Ugg Torino
 217. Pingback: Mcm Bags Wiki
 218. Pingback: Ugg On Line
 219. Pingback: ED Hardy Clothing
 220. Pingback: Ugg Australia Eu
 221. Pingback: Ugg Sale Online
 222. Pingback: Vendita Ugg Milano
 223. Pingback: Ugg Calzature
 224. Pingback: Stivali Ugg Uomo
 225. Pingback: Taglie Ugg
 226. Pingback: Mcm Wallet Sale
 227. Pingback: Mcm
 228. Pingback: Ugg Non Originali
 229. Pingback: Ugg Online Outlet
 230. Pingback: Ugg Padova
 231. Pingback: Stivali Ugg Torino
 232. Pingback: Ugg Milano Negozi
 233. Pingback: mbt men sandal
 234. Pingback: chanel
 235. Pingback: Ugg Sconti
 236. Pingback: Stivali Stile Ugg
 237. Pingback: Backpack Mcm
 238. Pingback: Ugg Milano Centro
 239. Pingback: Mcm Clutch Bag
 240. Pingback: Stivali Ugg Prezzo
 241. Pingback: Compra Ugg
 242. Pingback: 激安chanel
 243. Pingback: Mcm Comic London
 244. Pingback: Ugg Taglie
 245. Pingback: Ugg Chestnut
 246. Pingback: mbt sapatu
 247. Pingback: 財布 プラダ
 248. Pingback: Ugg Store Milano
 249. Pingback: Mcm Online
 250. Pingback: 財布 prada
 251. Pingback: prada 赤 財布
 252. Pingback: celine 長財布
 253. Pingback: Boots Ugg Online
 254. Pingback: celine 店舗
 255. Pingback: celine 鞄 店舗
 256. Pingback: Shop Mcm
 257. Pingback: Ugg Lana
 258. Pingback: Ugg Boots Online
 259. Pingback: Immagini Ugg-Boots
 260. Pingback: Mcm White Handbags
 261. Pingback: prada 赤 財布
 262. Pingback: chanel
 263. Pingback: Hot Tub
 264. Pingback: safest wow gold
 265. Pingback: wow gold
 266. Pingback: グッチ 雑貨
 267. Pingback: What Is A Mcm Bag
 268. Pingback: cheap wow gold
 269. Pingback: Ray Ban Rb8305
 270. Pingback: Backpack Mcm Price
 271. Pingback: プラダ 財布
 272. Pingback: Ray Ban Cheap
 273. Pingback: tiffany sale
 274. Pingback: グッチ 町田
 275. Pingback: London Mcm 2014
 276. Pingback: wow gold
 277. Pingback: mbt shoe width
 278. Pingback: Ray Bans Aviators
 279. Pingback: replique hermes
 280. Pingback: Oakley Livestrong
 281. Pingback: roshe black
 282. Pingback: Mcm Mens Wallet
 283. Pingback: Oakley Online Shop
 284. Pingback: Mcm Cheap Backpack
 285. Pingback: Prada outlet uk
 286. Pingback: celine 激安
 287. Pingback: chanel 人気
 288. Pingback: chanel 鞄 人気
 289. Pingback: Mcm Sloane Street
 290. Pingback: chanel 人気 靴
 291. Pingback: Mcm Bookbag
 292. Pingback: グッチ 財布
 293. Pingback: prada バッグ
 294. Pingback: cheap nike air max
 295. Pingback: Oakley Sale
 296. Pingback: net
 297. Pingback: Mcm Designer
 298. Pingback: Tory Burch 指輪
 299. Pingback: celine 財布 安
 300. Pingback: celine 靴 新作
 301. Pingback: celine 鞄 店舗
 302. Pingback: celine 財布 青
 303. Pingback: celine 店舗
 304. Pingback: celine 傘 店舗
 305. Pingback: celine 激安
 306. Pingback: celine 財布 馬
 307. Pingback: celine 財布 蛇
 308. Pingback: celineラゲージ
 309. Pingback: celine 長財布
 310. Pingback: celine 財布 店
 311. Pingback: celine 財布 赤
 312. Pingback: Mcm Backpack Women
 313. Pingback: Mcm Bag London
 314. Pingback: celine財布
 315. Pingback: celine長財布
 316. Pingback: celine 店舗 目
 317. Pingback: celine 財布 傷
 318. Pingback: celine 梨花
 319. Pingback: celine 財布 白
 320. Pingback: celine 靴 梨花
 321. Pingback: toms sko norge
 322. Pingback: roshe nike shoes
 323. Pingback: nike air max sko
 324. Pingback: Mcm Bags Cheap
 325. Pingback: Oakley Canteen
 326. Pingback: celine 靴 店舗